COVID 19

Insane Insan” VEČERAS U 20h OBJAVLJUJE LIVE LOW-FI SPOT ZA NOVU PJESMU “VIRUS”!

Insane Insan” VEČERAS U 20h OBJAVLJUJE LIVE LOW-FI SPOT ZA NOVU PJESMU “VIRUS”!

Od Kelna preko Ibice i Pariza do Sarajeva. Najnoviji spot benda “Insane Insan” za pjesmu VIRUS, (koja je snimljena prije tačno godinu dana), prikazuje svakodnevnicu članova internacionalnog benda za vrijeme “Covid-Lockdowna” i donosi svjetlo na kraj tunela sa tekstom od Nine koja nam stize iz obala Rein-a. “Spreman si za nove izazove. Gdje će te put odvesti, kada nemaš cilja? Budi spontano, svakako ništa ne ide po planu. “go with the flow” nemoj biti dosadan. Okreni se za 180 stepeni, živi slobodno, čilaj i uživaj u svakom danu. Nećeš ništa propustiti, moraš dopustiti da se stvari odvijaju. Sve će biti uredu, samo se opusti.”

Sastav Insane Insan na muzčkoj sceni uzeo je izraz eklekticizam te isti diže na novu razinu. Sa svojim debitantskim albumom INSANAX, pet članova benda, koji imaju svoje korijene u Njemačkoj, Turskoj, Francuskoj i Bosni i Hercegovini, uvjerljivo i elegantno prilagođavaju širok raspon stilova kao što su New Wave, Soul, Reggae, Hip Hop i Electro u novu verziju pop muzike.

Band čine: vokalisti Nina Gerin, Tayfun Kesgin i Thomas Crauk, muzičari Mladen Tvrtkovića, Enes Zlatar, Dušan Duca Vranić, Dragan Rokvić i Amar Češljar, te balerina Selma Štrbo i Nadža Pušilo.

Tayfun Kesgin & Nina Gerin

Pjevane uglavnom na turskom, njemačkom i francuskom jeziku, ova luda bića donose lakoću i laissez-faire stav prema muzici, što slušaocima donosi radost, melodiju, humor i smijeh.

“Odlučili smo snimiti low-fi spot za ovu pjesmu, koju smo premijerno predstavili na našem koncertu “Grlom u jagode” prošlog maja, u zemljama u kojima se trenutno nalaze naši članovi. Nina u Kelnu, Duco na Ibici, Thomas u Parizu i ostali u Sarajevu”, kaze Tayfun Kesgin i dodaje: “Pjesma se već prije godinu dana zvala Virus i tekst Nininog repa dobro se uklapa u situaciju u kojoj se svi nalazimo i daju nam iskru nade.”

Premijera spot-a zakazeno je za veceras od 20.30 na youtube kanalu insane insana.

Emir Kovačević

April 15th, 2020

No comments