Search
Close this search box.

ZORAN PREDIN S MUZIČARIMA ZAGREBAČKE FILHARMONIJE 6. MARTA U LISINSKOM!

Pojedine poznate pjesme u novim aranžmanima Bruna Urlića i Ive Popeskića dobile su grandiozne boje, iz ritmova se diže nova atmosfera, iz melodija zrače intenzivnije emocije – Zoran Predin. 

Priznatog slovenskog kantautora, miljenika ovdašnje publike Zorana Predina znamo kao autora brojnih pjesama, kao umjetnika koji se uspješno okušao u raznim muzičkim stilovima, ali i autora kompozicija za film, televizijske serije i pozorišne predstave. Kad je objavljujući svoju prvu proznu knjigu onako šarmerski usput rekao da najbolje tek dolazi, nije se šalio.

Objavio je potom niz hvaljenih albuma, i još jednu knjigu, a sada, više od četiri desetljeća otkako je osnovao Lačni Franz (bilo je to 18.6.1979.), s muzičarima Zagrebačke filharmonije i maestrom Krešimirom Batinićem priprema se istrčati “počasni krug” kroz svoj izvanredan opus.

Zoran Predin

“Koncert osjećam kao veliku čast i priznanje mom kantautorskom opusu. Poslije prvih proba uvjeren sam da će to biti kulminacija mojih glazbenih dostignuća. Odabrao sam osamnaest pjesama u kojima je glazba u prvom planu. Pojedine poznate pjesme u novim aranžmanima Bruna Urlića i Ive Popeskića dobile su grandiozne boje, iz ritmova se diže nova atmosfera, iz melodija zrače intenzivnije emocije”, kazao je Zoran Predin uoči skorog koncerta u Lisinskom čiju pozornicu itekako dobro poznaje, no izaći na nju s Filharmoničarima bit će umnogome drugačije iskustvo. Uz nezaobilazne hitove kao što su „Čakaj me”, „Ne mi dihat za ovratnik”, „Praslovan”, bit će ovo prilika i za upoznavanje s Predinovim umjetničkim radom za kazalište i film.

“Dinamika simfonijskog instrumentarija je zapanjujuća, u rasponu od prvih kapi ljetne kiše, do grandiozne oluje koja ruši sve pred sobom. Svaka kompozicija u sebi nosi različite elemente svjetske etno glazbe, koji podudaraju bazičnu atmosferu pojedinih tekstova”, zaključuje Predin.  

Koncert “Počasni krug” u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije održaće se 6. marta u Lisinskom i zasigurno će to biti jedan od Predinovih koncerata karijere, kojem, svakako, treba svjedočiti, obezbjedite svoje mjesto kupovinom ulaznica.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti