GRLOM U JAGODE

DEJAN TERZIĆ “AXIOM” U SKLOPU SEZONE GRLOM U JEGODE ODRŽT ĆE KONCERT U TUZLI!

DEJAN TERZIĆ “AXIOM” U SKLOPU SEZONE GRLOM U JEGODE ODRŽT ĆE KONCERT U TUZLI!

U okviru koncertne sezone Grlom u jagode koju organizira drugu godinu zaredom, Jazz Fest Sarajevo dolazi u Tuzlu gdje će 24. Februara  održati  koncert u Bosanskom kulturnom centru i predstaviti benda Dejana Terzića AXIOM.

Ovaj ansambl koji je prije tri godine zatvorio XX1. Jazz Fest Sarajevo 2017, iste je godine nastupio i u rasprodanom Narodnom pozorištu u Banjaluci predstavljajući muziku rođenog Banjalučanina Dejana Terzića. Ansambl AXIOM čine: vrhunski američki muzičari saksofonista Chris Speed i kontrabasista Matt Penman te francuski pijanista bosanskohercegovačkog porijekla Bojan Zulfikarpašić, i naravno Dejan Terzić

Koncert u Tuzli dio je kraće evropske turneje koja će obuhvatiti i nastupe u Berlinu, Budimpešti, Trstu, Veneciji i Ljubljani, a dva dana nakon tuzlanskog koncerta AXIOM će nastupiti i u Banjaluci.

Jazz Fest Sarajevo je u okviru koncertne sezone koju realizira između dva festivala 2018. u Mostaru organizirao dva koncerta međunarodnog ansambla NAiRUZ i francuskog trija AutorYno, a u Tuzli je prije osam godina organizirao sjajno posjećeni koncert francuskog gitariste vijetmanskog porijekla Nguyena Lea i njemačkog vokaliste Michaela Schiefela, koji su nastupili u kvartetu sa bh. muzičarima Edvinom Hadžićem i Amarom Češljarom.

Koncert benda AXIOM bit će održan u ponedjeljak 24. februara u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a ulaznice za koncert moći će se kupiti na blagajni BKC-a po cijeni od 15 KM. Ovaj koncert Jazz Fest Sarajevo organizira u partnerstvu sa BKC-om Tuzla i Radiom Kameleon.

Emir Kovačević

February 13th, 2020

No comments