USKORO

DAMIR IMAMOVIĆ NAJAVLJUJE NOVI ALBUM “SINGER OF TALES” ZA 6.MART!

DAMIR IMAMOVIĆ NAJAVLJUJE NOVI ALBUM “SINGER OF TALES” ZA 6.MART!

Nakon što je u aprilu 2016. godine objavljen njegov posljednji album “DVOJKA” Damir Imamović bosanskohercegovački majstor sevdalinke uskoro objavljuje svoj novi album “Singer of Tales”.

Tim povodom, Damir Imamović je na svom facebook profile objavio kratki post u kojem je najavio svoj novi nadolazeći album za 06. marta ove godine, a koji će izdati londonska kuća Wrasse Records. Podsjetimo se, posljednji album “Dvojka” izdat je od strane Glitterbeat Records pod producentskom palicom Chris Eckmana.

Kao što je bilo za očekivati u najavama za novi album, Damir je i ovaj put okupio sjajnu ekipu kako bi novi album imao svoj novi image, te su tako album producirali  Joe Boyd i Andrea Goertler, a pored Damira izvođači na albumu su poznata svjetska imena Greg Cohen, Derya Türkan & Ivana Đurić.

Facebook post:

Radost! Moj novi album zove se “Singer of Tales” i izlazi 6. marta za londonsku kuću Wrasse Records. Album su producirali Joe Boyd& Andrea Goertler. Pored moje malenkosti na njemu sviraju Greg Cohen, Derya Türkan & Ivana Đurić. Jedva čekam da ga čujete i da se sretnemo na nekim od koncerata proljetne turneje. Uskoro datumi za: Englesku, Njemačku, Belgiju, Holandiju, Dansku, Sloveniju, Hrvatsku…

Emir Kovačević

January 14th, 2020

No comments