NEW SPOT

BAND JINDAS OBJAVIO NOVI VIDEO SPOT ZA PJESMU ANDALUZIJA KAO UVERTIRU ZA DEBITANTSKI ALBUM “SOBE”!

BAND JINDAS OBJAVIO NOVI VIDEO SPOT ZA PJESMU ANDALUZIJA KAO UVERTIRU ZA DEBITANTSKI ALBUM “SOBE”!

Sarajevski bend Jindas objavio je četvrti video spot za pjesmu Andaluzija, koji ujedno i najavljuje izlazak debitantskog albuma. Režiju spota potpisuje Eldar Muhić, a produkciju studio Spectroom i McDarel Production. Spot je snimljen na koncertu “Izvan vremena za sva vremena”, Želimira Altarca Čička, sa željom da široj publici prenesu atmosferu sa svojih koncerata.

Andaluzija je crossover španskog tradicionalnog zvuka sa etno i rock muzikom, sa dvojezičnim i lucidnim tekstom, koji ostavlja publici na volju da sami zaključe o kakvoj nesretnoj ljubavi je riječ.

Sastav Jindas je formiran u januaru 2018. godine, kao potreba da se kreira eksperimentalna muzika, bez žanrovskog ograničenja, a čine ga: Narcis Zečić- Lead vocals, flute, Benin Mujkić- Trumpet, back vocals Mirza Salković- Lead guitar, Kemal Herenda- Bass guitar, Rifet Čamdžić- Drums, percussions.

Džindasi ovim video spotom najavljuju album pod nazivom Seoba, koji zvanično izlazi 23.decembra pod markicama Muzičke produkcije BHRT za Bosnu i Hercegovinu, te Hardwired Records za Srbiju.

Album će biti dostupan na svim digitalnim platformama, kao i u fizičkom obliku na preko 150 prodajnih mjesta širom naše zemlje, po cijeni od 10 KM.  Početkom februara 2020. godine, bend će krenuti na promotivnu turneju albuma po Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Emir Kovačević

December 19th, 2019

No comments