Search
Close this search box.

WORLD MUSIC JAM SESSIONS – DRUŽENJE LJUBITELJA IMPROVIZIRANE MUZIKE!

Klub Jedan u Radićevoj 25 organizuje World Music Jam Session – večernja druženja sa ljubiteljima world music. Prije dvije sedmice gost je bio Mirza Redžepagić, a večeras gostuje Kenan Mačković koji će se predstaviti i dati svoj doprinos ovom inovatinom projektu u Sarajevu.

World Music Jam Session je novi projekat koji nudi Klub Jedan. Otvoren je za sve muzičare i muzičarke željne druženja, upoznavanja i zajedničke improvizacije. Iz ovog kluba poručuju. “Dođite i donesite svoj instrument da sviramo zajedno. Svirka je akustična, ali za specifične instrumente možemo ponuditi poneko manje pojačalo. Ideja je da se okupljamo utorkom u Klubu Jedan. Svako okupljanje će imati domaćina, ponekog od muzičara sa naše scene. Također ne postoji zadati repertoar, ideja je da se svira improvizirana muzika, svako može pokrenuti temu ili ritam po trenutnoj inspiraciji.

Kenan Mačković

Klub 1 večeras će ugostiti Kenana Mačkovića, dobitnika srebrne značke Univerziteta u Sarajevu kao jedan od istaknutijih studenata Muzičke akademije. U posljednje vrijeme veliku pažnju poklanja tradicionalnoj muzici Balkana, a naročito interpretaciji tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine. Aktivno učestvuje u muzičkom životu kao pijanista, vokalni solista, aranžer i muzički pedagog. Pored aktivnog muzičkog života, svoje muzičko djelovanje uspješno širi i kroz pedagoški rad sa djecom pri Muzičkoj školi “Novo Sarajevo”, te nastoji svoje znanje i umjeće sviranja i pjevanja prenijeti na mlade naraštaje.

Kenan Mačković je rođen u Mrkonjić Gradu 16.06.1987. godine. Osnovnu i nižu muzičku školu završio je u Ključu, nakon čega odlazi u Bihać gdje završava srednju muzičku školu na odsjeku za klavir i odsjeku za muzičku teoriju. 2006. godine upisuje se na Muzičku akademiju u Sarajevu na odsjeku za klavir, gdje diplomira 2010. godine, te nastavlja postdiplomski studij na istoj ustanovi, odsjek klavir koji uspješno završava 2014. godine. Dobitnik je srebrne značke Univerziteta u Sarajevu kao jedan od istaknutijih studenata Muzičke akademije. Učesnik je brojnih muzičkih takmičenja, koncerta, raznih umjetničkih projekata, te ostvaruje zapažene rezultate kako kao pianista, tako i kao vokalni solista.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti