ZUCCHERO

PROMJENA TERMINA KONCERTA ITALIJANSKOG BLUES MUZIČARA ZUCCERA ZA 8. 12. NAREDNE GODINE U LISINSKOM!

PROMJENA TERMINA KONCERTA ITALIJANSKOG BLUES MUZIČARA ZUCCERA ZA 8. 12. NAREDNE GODINE U LISINSKOM!

Zbog tehničkih izmjena produkcije na dijelu velike europske turneje D.O.C. World tour, koncert predviđen za 29. oktobra sljedeće godine održat će se 8. decembra 2020. godine.

Turneja koja obuhvata tridesetak gradova Europe produkcijski je vrlo zahtjevna, stoga je organizacijski bilo nužno pomaknuti termin na decembar.

Zucchero je jedan od omiljenih italijanskih muzičara koji je prodao više od 60 miliona nosača zvuka u karijeri, a 8. novembra je objavio novi studijski album D.O.C.  

Zucchero je bio prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada Berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80.000 posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi u vrijeme embarga. Na predstojećoj će turneji održati čak 12 koncerata u veronskoj Areni, čime će postati rekorder po održanim koncertima u toj Areni – ukupno 51 koncert.

D.O.C.

Poznati muzičar nastupio je čak dva puta u pulskoj Areni gdje je oduševio domaću publiku, ali i brojne italijanske turiste koji su u posebnoj atmosferi Arene uživali u njegovim hitovima.

Kupljene ulaznice vrijede i za novi datum koncerta, 8. decembra, dok je povrat ulaznica moguć na prodajnom mjestu na kojemu su ulaznice i kupljene. To će biti prvi Zuccherov nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a kako biste bili sigurni da ga nećete propustiti, ulaznice nabavite što prije na blagajnama Lisinskog ili na www. lisinski.hr i ulaznice.hr.

Emir Kovačević

December 7th, 2019

No comments