Search
Close this search box.

SALAM ORIENT 2019 I OVE GODINE NAJAVLJUJE SJAJAN MUZIČKI PROGRAM SA AZIZOM IBRAHIM I DRUGIM BROJNIM AUTORIMA!

Pripreme za Salam Orient 2019 festival već su u punom jeku! Ispod je kratak pregled programa i ponuda ulaznica. Radujemo se brojnim uzbudljivim koncertima i dijaloškim programima, te naravno razmjeni s publikom i umjetnicima!

Novo izdanje Salam Orienta održat će se na raznim prostorima u Beču – ovaj put s regionalnim naglaskom na magrebske zemlje Maroko, Tunis i Alžir . Festivalom se želi predstaviti trenutna muzička scena u svim njenim oblicima – od tradicionalnih pjesama i zvukova iz Alžira i Maroka do suptilnih nijansi, od orijentalnih i jazzy elemenata Mahan Mirarab (Iran) ili Orwa Saleh (Sirija), do tradicionalno nadahnute elektronske muzike Pop balade Dudu Tassa & Kuwaitis (Izrael / Irak).

Ovogodišnji festival uglavnom je obojen nastupima ženskih autora kao što su: ikona arapskog proljeća Emel Mathlouthi (Tunis), društveno angažirani pjevač Oumom (Maroko), prva potpuno ženska Gnawa formacija oko Asmaa Hamzaouija (Maroko), veličanstvena dama svetih pjesama Houria Aïchi (Alžir), impresivna domaća pjevačica Basma Jabr (Sirija), te nubijska kultna umjetnica Alsarah (Sudan).

Koncertni događaji će se održavati u periodu od 14. do 23. oktobra.

Pored samih koncerata, publika će imati priliku prisustvovati radionici  sa Hamedom Abboudom, gdje će imati priliku direktno razgovarati sa umjetnicima. Sargfabrik je diestinacija na kojoj će Azize Ibrahim održati svoj koncert prije Selam Orient Festivala 2019.
Azize Ibrahim, koja se s velikom strašću i gracioznošću, vješto kreće između korijena zapadne Sahare i njezinog trenutnog doma u Barceloni. Aziza je poznata pjesnikinja i istaknuti borac za ljudska prava potlačenih u svijetu. Njezin novi album uspostavlja muzičku vezu između drevne kulture Sahrawi i uticaja različitih kultura i zemalja u kojima je živjela tokom svih ovih godina.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti