Search
Close this search box.

XX3 JAZZ FEST SARAJEVO PUSTIO ULAZNICE U PRODAJU!

Ulaznice za koncerte XX3. Jazz Festa Sarajevo 2019, su u prodaji u sistemu kupikartu.ba – online i na brojnim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

A prije novembra, uživajte u koncertima koje između dva festivala organizira Jazz Fest Sarajevo:

Repertoar revolucionalnih i partizanskih pjesama u izvedbi 40-članog mješovitog hora pod ravnanjem Tijane Vignjević i u pratnji maestra Adisa Sirbubala (harmonika).

Koncert Pjevamo borbene je u organizaciji Festivala ulične umjetnosti Sarajevo, a u kooprodukciji sa izdavačkom kućom Gramofon Sarajevo i Jazz Fest Sarajevo, donosi koncertni performans za veliki mješoviti hor i harmoniku na kojem će se izvoditi revolucionarne partizanske pjesme.

Ovaj koncert će se održati na spomen parku Vrace 18. 09. sa početkom u 20 h.

Fish in Oil sarajevsku publiku osvježava svojim zvukom 23. septembra u SARTR – u  sa početkom u 20h. Oni izvode autorsku muziku obojenu elementima bluesa, rock’n’rolla, surfa, folka, free-jazza, iako se ne može strogo svrstati niti u jednu od spomenutih muzičkih ladica, ali reflektira vrijeme i prostor sa kojeg dolaze članovi benda, Dušan Petrović – saksofon, Bratislav Radovanović – gitara, Branislav Radojković – kontrabas, Tom Feđa Franklin – bubnjevi, Papa Nik – udaraljke.

Za kraj septembra, naime 30. 09. u klubu 1, zakazan je koncert trija američke gitaristice mlađe generacije Wendy Eisenberg  Ovo će biti premijerni nastup u okviru njene evropske turneje The Stone in Europe, te svoje ulaznice obezbijedite na vrijeme. Sastav čine Wendy Eisenberg – gitara, Trevor Dunn – bas i Ches Smith – bubnjevi.

Mario Batković se predstavlja posljednjim koncertom u sklopu programa Grlom u Jagode 25. 10. Također u SARTR – u u 20h.

On se publici se obraća na više razina i bez ijedne riječi, pričajući prekrasne price, te upoznajući publiku sa zvukom harmonike koji nikada ranije nisu čuli. Jedan od kritičara njegovog rada je napisao: “Muzika Marija Batkovića me podsjeća zašto sam se zaljubio u muziku. To je muzika destilirana u samu esenciju!”

Cijena ulaznica:

DrummingCellist/Adam Ben Ezra (jedna ulaznica važi za oba koncerta) – 20, 24, 28 KM
MOPO feat. Jimi Tenor/The Ex (jedna ulaznica važi za oba koncerta) – 28 KM
Miles Okazaki WORK/Lucia Cadotsch Speak Low (jedna ulaznica važi za oba koncerta) – 20 KM
Brian Marsella Trio/Ambrose Akinmusire Quartet (jedna ulaznica važi za oba koncerta) – 20, 24, 28 KM
Shake Stew – 20 KM
Joelle Leandre – 15 KM
Dwiki Dharmawan Band/Jessica Lauren Naga Five (jedna ulaznica važi za oba koncerta) – 20 KM
Quarter to Africa – 28 KM

Obezbjedite ulaznice za XX3. Jazz Festa Sarajevo 2019, koje su u prodaji u sistemu kupikartu.ba – online i na brojnim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

Ukoliko trebate dodatne informacije, kontaktirajte nas putem maila info@jazzfest.ba ili boxoffice@jazzfest.ba i info linije 033 550 480.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti