New Album

Amira Medunjanin promovisala novi album: Ljubav je jedina bitna na ovom dunjaluku

Amira Medunjanin promovisala novi album: Ljubav je jedina bitna na ovom dunjaluku

 Promocije albuma “Damar” Amire Medunjanin održana je jučer u sarajevskom dučanu Magazi prilikom čega je upriličeno i potpisivanje albuma velikom broju ljubitelja sevdalinke koji su došli na promociju, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o šestom albumu Amire Medunjanin u kojem je ponovo uspjela unijeti potpuno nov život u žilu kucavicu bosanske muzike – sevdah.

Medunjanin je za AA kazala da je album snimljen u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji.

“Snimanje je završeno u martu i aprilu ove godine. Šest mjeseci smo čekali da album izađe. Izašao je prije dva-tri dana. Sretna sam, načekala sam se. Album je nešto što je u meni kuhalo dobre dvije godine. Sreću sam imala da je studio koji sam željela bio slobodan kada sam i ja bila slobodna i sve se nekako poklopilo”, ispričala je Medunjanin.

Najavni singl novog albuma je “Pjevat ćemo šta nam srce zna” čiji tekst i muziku potpisuje Damir Imamović, još jedan Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin sa vrsnim džez gitaristom Antom Gelom. Druga pjesma je “Damar” na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.

Zahvalila se Imamoviću koji je napravio pjesmu za nju, jer je to prvi put da ima nove autorske pjesme na albumu.

Emir Kovačević

October 23rd, 2016

No comments