Search
Close this search box.

Amira Medunjanin promovisala novi album: Ljubav je jedina bitna na ovom dunjaluku

 Promocije albuma “Damar” Amire Medunjanin održana je jučer u sarajevskom dučanu Magazi prilikom čega je upriličeno i potpisivanje albuma velikom broju ljubitelja sevdalinke koji su došli na promociju, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o šestom albumu Amire Medunjanin u kojem je ponovo uspjela unijeti potpuno nov život u žilu kucavicu bosanske muzike – sevdah.

Medunjanin je za AA kazala da je album snimljen u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji.

“Snimanje je završeno u martu i aprilu ove godine. Šest mjeseci smo čekali da album izađe. Izašao je prije dva-tri dana. Sretna sam, načekala sam se. Album je nešto što je u meni kuhalo dobre dvije godine. Sreću sam imala da je studio koji sam željela bio slobodan kada sam i ja bila slobodna i sve se nekako poklopilo”, ispričala je Medunjanin.

Najavni singl novog albuma je “Pjevat ćemo šta nam srce zna” čiji tekst i muziku potpisuje Damir Imamović, još jedan Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin sa vrsnim džez gitaristom Antom Gelom. Druga pjesma je “Damar” na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.

Zahvalila se Imamoviću koji je napravio pjesmu za nju, jer je to prvi put da ima nove autorske pjesme na albumu.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti