Search
Close this search box.

“INSANE INSAN” U SARTR – U ODRŽALI KONCERTNI PRVJENAC U OKVIRU SEZONE GRLOM U JAGODE!

Kao što je i najavljeno, proteklog ponedeljka u SARTR-u održan je koncert grupe Insane Insan, a u okviru sezone Grlom u jagode koju organizira Jazz Fest Sarajevo u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom.

Iako je ovo bio njihov prvi nastup, publika nije bila nespremna za koncert s obzirom da su neki od Insana već godinama prisutni na sceni, kao muzičari i producenti. Pjesmama objavljenim na njihovom prvjencu Insanax, publici su obećali «pretjerano opuštanje» a koncertom obećanje i ispunili.

Photo By Jasmin Brutus Insane Insan – SARTR

Izveli su ukupno 14 pjesama uključujući i neke nove koje se ne nalaze na albumu a nakon 80 minuta muziciranja, publika je Insane Insan izvela na bis kada su odsvirali, otpjevali i otplesali novu kompoziciju neodoljivog groovea i dodatno, za kraj, oduševili rasplesanu publiku.

Photo By Jasmin Brutus – performans Selma Strbo i Lejle Pušilo

Pjevajući na turskom, francuskom, engleskom i njemačkom, vokalisti Nina Gerin, Tayfun Kesgin i Thomas Crauk, uz muzičare Mladena Tvrtkovića, Enesa Zlatara, Ducu Vranića, Dragana Rokvića i Amara Češljara te balerine Selmu Štrbo i Nadžu Pušilo priredili su jedinstven nastup kakav ne priređuju često domaći muzičari na sarajevskoj sceni.

Photo By Jasmin Brutus Tayfun Kesgin – SARTR

Svoju noć je imao i karizmatični pjevač Tayfun Kesgin, Turčin iz Njemačke koji već godinama živi u Bosni i Hercegovini, svojim strastvenim nastupom, uvjerljivo je čitav koncert pjevao i plesao na prvoj liniji benda. Izvrsna ritam sekcija čini kičmu ovog benda koji bez pretencioznosti svojim muziciranjem poziva publiku na zajednički ples.

Photo By Jasmin Brutus – Enes Zlatar

Ples na četiri jezika. Očigledno je da su svi članovi ovog neobično zanimljivog benda pružili dobru predstavu, i to učinili s neskrivenim uživanjem.

Photo By Jasmin Brutus – Nina Gerin

Bio je ovo treći koncert sezone Grlom u jagode koja će biti nastavljena u SARTR-u u septembru. Za 23. septembar Jazz Fest Sarajevo najavljuje koncert beogradskog benda Fish in oil, za 26. oktobar koncert švicarsko-bosanskog harmonikaša Marija Batkovića, za 7. novembar legendarni holandski bend The Ex te nastup slovenskog Bosanca Damira Avdića za 5. decembar. Ulaznice za ove koncerte uskoro će biti u prodaji.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti