Search
Close this search box.

ZORAN PREDIN OBJAVIO NOVU PJESMU ‘LOPTA IMA DUŠU’

Zoran Predin, poznat kao istaknuti slovenski muzičar, kantautor i pisac, objavio je svoju novu pjesmu – “Lopta ima dušu”, u izdanju Classic Records. Pjesma donosi duboku povezanost s košarkom, sportom koji je oduvijek bio značajan dio njegovog života. Kao dugogodišnji navijač i obožavatelj košarke, Predin je odlučio izraziti svoju strast kroz muziku.

“Pjesma je to o nama, posebnom košarkaškom plemenu koje ne pravi razliku između spola, vjere, nacionalnosti i boje kože. Upravo suprotno. Oduševljena tom igrom, spaja nas kao srodne duše svih dobi i zanimanja. Iste nas trojke i banane dižu na noge, sve naše pobjede su svima jednako slatke i naše suze su svima jednako gorke. Zato pjevam da lopta ima dušu i da nas svojim ritmom uvijek nosi u neki bolji svijet, u svijet našeg najdražeg sporta koji nam srca uvijek ispuni najljepšim osjećajima”, istaknuo je Predin.

Zoran Predin je dugi niz godina prisutan na muzičkoj sceni te je stekao široku publiku svojim autorskim djelima. Osim što gaji ljubav prema muzici, Predin je i aktivan ljubitelj sporta te je svoju strast prema košarci pretočio u ovu novu pjesmu. Njegova raznovrsna muzička karijera obuhvata saradnje s različitim muzičkim postavama i žanrovima, od kantautorskog izričaja do rocka i popa.

Ipak, ovo nije prvi put da Predin spaja ljubav prema muzici i sportu. “Prvi put sam dotakao sport s pjesmom “Vaterpolisti”, a 2000. godine, povodom prvog plasmana slovenske nogometne reprezentacije na Evropsko prvenstvo, u Amsterdamu sam s kolegama Lovšinom i Kreslinom izvodio našu nogometnu himnu “Slovenija gre naprej”. Godine 2014. bio sam autor pjesme “V ritmu Triglava”, službene himne Evropskog košarkaškog prvenstva”, kazao je Predin.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti