“ZAVRZLAMA” NOVI ALBUM BENDA DIVANHANA PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI ALBUM PRVE POLOVINE 2022. GODINE

Nakon što je Divanhana nedavno predstavila svoju novu vokalisticu, Selmu Droce pristigla je nova vijest iz World Music Charts Europe: “Zavrzlama” je odabrana je za najbolji album Evrope.

Naime, novi album banda Divanhana “Zavrzlama”  je najbolji album Evrope po mišljenju World Music Charts Europe. Ovo je zaista veliki uspjeh i priznanje koje dolazi od panela vodećih evropskih autora radijskih world music emisija. Nakon iznimno rijetka dva uzastopna mjeseca na vrhu pomenute liste, ovo je dodatna potvrda o tome koliko Zavrzlamu cijene stručnjaci i koliko se naš sevdah često emituju na radio stanicama širom Evrope. Iza Zavrzlame su ostali albumi grupa i autora sa svih kontinenata.

Zavrzlama najbolji album Evrope

Putem društvenih mreža nedavno su predstavili svoju novu članicu Selmu Droce:

„S velikom radošću vam predstavljamo našu novu članicu Selmu Droce. Rođena u Hamburgu u Njemačkoj, osnovnu školu, gimnaziju i srednju muzičku školu završava u Mostaru, a diplomski i postdiplomski studij na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Tokom studija biva članica ansambla Etnoakademik gdje otkriva iznimnu strast prema tradicionalnoj muzici Bosne i Hercegovine ali i fadu, orijentalnoj muzici i fusionu. Također, uzima učešće na projektu Uvod u pop i jazz uvaženog profesora Sinana Alimanovića, gdje ima priliku učiti o jazz harmoniji i improvizaciji. Dobitnik je priznanja zlatna značka na Muzičkoj akademiji u Sarajev

Selma Droce

u. Trenutno živi i djeluje na polju muzičke umjetnosti u Mostaru. Selmu poznajemo dugi niz godina, s poštovanjem pratimo njen rad i sve njene uspjehe, vjerujući da će nam se putevi jednog dana sasvim sigurno sresti. Sretni smo što ćemo, zajedno sa našom Selmom, pisati nove note za vas, zajedno pjevati, smijati se, plakati, širiti sevdah onako samo kako mi znamo, širom ovog šarenog dunjaluka. Za svijet pun Ljubavi, za srca koja u sevdahu ljube i gore.”

Divanhana svoju novu sevdah priču započinje učešćem na festivalu Exit u Novom Sadu 07.07. nakon čega slijede koncerti širom Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Napomenimo, Selma Droce je četvrta vokalistica benda Divanhana. Prva vokalistica bila je Lejla Ćatić, zatim Naida Čatić, još aktualna Šejla Grgić. Sjetimo se da je u prvoj postavi Divanhane bio pjevač Vanja Muhović.

Bend Divanhanu očekuje iznimno radno ljeto, gdje će koncertirati širom regije, krenuvši od festivala Exit u Novom Sadu 07.07., te dalje koncertima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Njemačkoj i mnogim drugim zemljama Evrope. Nastupit će i na prestižnom Zeman Festu koji će se održati 30.07. u Novom Pazaru.

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti