Search
Close this search box.

Yusuf Islam NAJAVLJUJE NOVI STUDIJSKI ALBUM “KING OF A LAND”

Yusuf / Cat Stevens najavio je izlazak svog novog, 17. po redu studijskog albuma pod naziva King of a Land.

“Jedna od privilegija kada si umjetnik jeste da možeš izraziti i nešto što je nezamislivo a onda to ponuditi ljudima da o tome razmišljaju. Mi možemo reći nešto što drugi ne mogu. Naravno, znam veoma dobro da muzika ne može riješiti sve probleme, ali može pomoći da se definira narativ.”

Objavom ovog albuma koincidira sa krunidbom kralja Čarlsa III, Yusuf / Cat Stevens je iskoristio priliku da podijeli svoj ‘A Manifesto for a Good King’, u kojem je izdvojio 10 stvari za koje vjeruje da ih lideri trebaju razmotriti.

Cover albuma King of a Land

Ključna poruka pjesme, a ovo se odnosi na sve one koji su na liderskim pozicijama je da ne zaborave da postoji Onaj iznad njih, te da trebaju brinuti o onima ispod sebe.

Yusuf/Cat Stevens’ Manifesto for a Good King in full

1. Even if you are a King, you are still a servant of God.

2. Remove hatred through education and spread peace.

3. Feed the hungry.

4. We are all humans that make mistakes, so be forgiving.

5. Help the sick and homeless.

6. Beware of negative people in your circle.

7. Everyone has a part to play, teach them to work together.

8. Be just and don’t show favouritism.

9. Listen to constructive criticism.

10. Be a guardian to all faiths, and the precious Earth we all share.

Fantastična nova pjesma je klasik Cat Stevensa, koja tačno prepoznaje prepreke sa kojima se svijet suočava, te nudi alternativu koja je ukorijenjena u miru, vjeri i saosjećanju. „Dok se političari svađaju i svađaju u podrumskim prostorijama, neko gore bi trebao gledati kuda nas oni vode. Iskreno rečeno, demokratiji je potrebno malo generalno čišćenje.”

“Yusuf / Cat Stevens je stvorio živopisan svijet mogućeg. Kako je divno zamisliti da djeca vladaju svijetom, kako bi miran i pravedan bio. Tekst pesme je odmah dočarao malog dječaka sa krunom od papira. Njegova misija je osigurati da svaki stanovnik ovog malog kraljevstva bude slobodan, obrazovan, nahranjen i sposoban da slavi moguće… od svega što bi trebalo biti, moglo bi biti, biće”, izjavio je ovo Peter H. Reynolds.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti