Search
Close this search box.

WMCE / “ZAVRZLAMA” MEĐU TRI ALBUMA U EVROPI!

Novo studijsko izdanje popularnog benda Divanhana nastavlja nizati sjajne uspjehe i dobijati međunarodna priznanja od strane eminentnih svjetskih i evropskih medija.

Tako je, svega par dana nakon što je uvršten u selekciju 10 najboljih albuma svijeta od strane britanskog magazine “Songlines”, Zavrzlama dobila još jedno veliko priznanje i to od strane vodećeg evropskog radijskog panela World Music Charts Europe.

Zavrzlama je odabrana kao treći najbolji album Evrope u nevjerovatnoj konkurenciji od 854 diskografska izdanja umjetnika sa svih krajeva planete.

“Zavrzlama” – World Music Charts Europe

Panel World Music Charts Europe djeluje 31 godinu, te je sačinjen od 43 radijska urednika i vrhunska stručnjaka u domenu world musica. Urednici WMCE svakog mjeseca glasaju za 10 najboljih albuma te na osnovu toga se formiraju mjesečne liste, gde je bend Divanhana sa svojim novim albumom tokom tekuće godine bivao dva mjeseca na samom vrhu listi, te već sredinom godine osvojio nagradu za nabolji album prvih 6 mjeseci 2022. godine.

Zaključno sa službenom godišnjom listom gdje je Zavrzlama pozicionirana na sjajnom trećem mjestu, sve navedene statistike koje je zabilježio ovaj sjajni album u kalendarskoj 2022. godini su sasvim sigurno najveći uspjeh jednog izvođača sa Balkana u višedecenijskoj istoriji panela WMCE

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti