Search
Close this search box.

VLADIMIR MIĆKOVIĆ, U SARAJEVO DONOSI KONCERT SEFARDSKE ROMANSE!

U sklopu Baščaršijskih noći Vladimir Mićković donosi  – „Sefardsku noć“ kojom će sa Gabrijelom Prusinom u pratnji uz klavir donijeti neke od najljepših sefardskih pjesama, ali i prezentirati ukupnu sefardsku baštinu.

 „Sefardska noć“ predstavlja tradicionalni program koji se dugi niz godina dešava u okviru festivala Baščaršijske noći,  a u okviru kojeg se predstavljaju sefardski  običaji i tradicionalna hrana iz bogate sefardske kuhinje. Tokom večeri biće održan koncert najljepših sefardskih romansi u neponovljivom izvođenju vokalnog soliste Vladimira Mićkovića, uz klavirsku pratnju Gabrijela Prusine.

Plakat Sefardsje

Vladimir Mićković, akademski kipar, kompozitor, istraživač  i sakupljač tradicionalnog repertoara rođen je 1979. u Mostaru. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih  umjetnosti u Zagrebu 2002. godine. Iza sebe ima šest diskografskih izdanja – Arkul, Vladimir & Kalafat, Haver, Mostar Sevdah Reunion, dok je Sirbubalo multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer koji je ove godine već objavio dva albuma za Gramofon – klavirski solo album nastupa na Jazz Festu i duet sa Zaninom Berbićem.

Gabrijel Prusina

Gabrijel Prusina, pijanist, aranžer, skladatelj, producent, mix i mastering inženjer, rođen je
1984. godine u Mostaru. Dugogodišnji je član kultnog bh sevdah benda Mostar Sevdah Reunion.

Koncert će se održati u nedjelju, 17. jula, u 21 sat, u JU Bosanski kulturni centar KS, u organizaciji Udruženja Hagada. Posjetioce će kroz program i ove godine voditi čuvar sefardske tradicije, dr Eli Tauber, istoričar.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti