Search
Close this search box.

VENECUELANSKO-BOSANSKI DVOJAC IMA NOVI SINGL

Već etablirani venecuelansko-bosanski dvojac Imágenes Mentales & Call Me Shadow objavljuje svoj novi singl “Shadows in the Water”. Ovo je četvrti singl sa zajedničkog albuma “Breathe In.Breathe Out”

Dvojac čine Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić. Carlos je iz Venecuele i živi u Kostariki više od 12 godina, dok Senka živi u Bosni i Hercegovini, a nastupaju pod imenima Imágenes Mentales i Call Me Shadow.

Ovoga puta nam predstavljaju “Shadows in the Water”, , koji je objavljen 16. oktobra 2022. Uz singl je dostupan i live video. Eteričan i melanholični ugođaj ove pjesme oblikovan je stihovima koji dočaravaju mistične slike, te uz instrumentalne zvukove stvaraju intrigantan ambijent.

Prva tri singla, “Blurrin’ the Lines”, “Careless Night” i “One More Minute”, predstavljena su na radiju, televiziji i webu u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Njemačkoj, Kostariki, Venecueli, Čileu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Carlos Plaza (Imágenes Mentales) je venecuelanski muzičar, kompozitor i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine. Senka Hodžić (Call Me Shadow) je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

U ovoj jedinstvenoj venecuelansko-bosanskoj muzičkoj saradnji spojeni su uticaji rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie zvuka, koji u konačnici daju poseban, svjež i moćan zvuk. Premošćujući okean i sedam vremenskih zona, uspjeli su stvoriti jedinstvenu ličnu, ali i geografsku muzičku vezu između Kostarike i Bosne i Hercegovine, te su tako dokazali da hiljade kilometara razdvojenosti ne znače ništa. Njihov projekt je muzički spoj Venecuele i Bosne kakav se nikada prije nije dogodio.

Ovo je prvi put da Imágenes Mentales objavljuje album na engleskom jeziku, zahvaljujući čemu svoju muziku ovoga puta donosi široj publici.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti