Search
Close this search box.

VEČE SJEĆANJA POVODOM 100. GODIŠNJICE SMRTI ALEKSE ŠANTIĆA

Povodom 100 godina od smrti pjesnika Alekse Santica, SPKD “Prosvjeta” organizuje izlozbu u Muzeju Hercegovine, kao i muzicki program sa Šanticevim opusom.

2. februara 1924. godine napustio nas je jedan od najvećih pjesnika ovih podneblja – Aleksa Šantić. Jedan vijek kasnije, njegovi stihovi i dalje su živi, a Aleksa i dalje luta svojim Mostarom.

SPKD “Prosvjeta” će u petak, 2.2.2024. obilježiti stogodišnjicu pjesnikove smrti, u Mostaru, u Centru za kulturu Mostar, sa početkom u 19 sati.

O Aleksi Šantiću i njegovom životu slušaćemo od predstavnika Muzeja Hercegovine i SPKD “Prosvjeta”, a o njegovom pjesničkom radu govoriće prof. dr Dijana Hadžizukić. Veče posvećeno Šantiću upotpuniće i muzički program, prožet Šantićevim opusom, i izložba Muzeja Hercegovine.

U petak, možete nabaviti i zbirku pjesama “Ostajte ovdje”, u izdanju SPKD “Prosvjeta”, kao i jedan poseban raritet – prvi reprint rijetkog izdanja iz 1920. godine, “Na starim ognjištima” u kojoj je Aleksa Šantić, nakon I Svjetskog rata objavio dopunjeno izdanje svoje rodoljubive poezije – knjige koja je odavno zaboravljena, a ovo je jedinstvena priliak da se upoznamo i sa ovim segmentom Šantićevog stvaralaštva.

Očekujemo vas u petak, 2.2.2024. u 19 sati, u Centru za kulturu Mostar

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti