Search
Close this search box.

UOČI ALBUMA “Sevdah del Alma” SINGL “OMERE, PRVO GLEDANJE” ALMA SUBAŠIĆ FEAT. ZANIN BERBIĆ

Muzička produkcija BHRT sa ponosom predstavlja novi singl mlade, ali već sada istaknute interpretatorice sevdaha i naše narodne pjesme, Alme Subašić. U saradnji sa Zaninom Berbićem, Alma donosi singl “Omere, prvo gledanje”. Videospot je predstavljen premijerno na Alminom YouTube kanalu, a ovim singlom mlada vokalistica najavljuje album “Sevdah del Alma”  koji 20. maja izlazi u izdanju MP BHRT.

Sevdalinka “Omere, prvo gledanje” stara je preko 200 godina, i predstavlja jedan od istinskih dragulja naše narodne muzičke tradicije, a Alma Subašić je izdvaja kao pjesmu koja joj je posebno draga. Iz dugogodišnjeg prijateljstva i muziciranja sa mladim umjetnikom Zaninom Berbićem rodila se ideja o snimanju i izvedbi ove pjesme u formi aranžmana za vokal i saz. Na taj način, svedenošću na esencijalne muzičke elemente koji su prvobitno bili obilježje bosanskohercegovačke sevdalinke, Alma i Zanin donose osvježen pogled na interpretaciju ove pjesme. Za miks i mastering pjesme pobrinuo se muzički producent MP BHRT Adnan Mušanović. Za režiju, kameru i montažu spota zaslužan je Almedin Karić

Foto Dženat Dreković – Alma Subašić feat. Zanin Berbić

Izlaskom ovog singla Alma Subašić najavljuje svoj album “Sevdah del Alma” koji će u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a biti promovisan i objavljen 20. maja.

Alma Subašić pjeva od desete godine, a prvi solistički koncert izvodi u rodnom Konjicu. Iste godine izlazi i njen prvi album “Pjesme u srcu i duši desetogodišnje djevojčice”. Jedna je od najmlađih interpretatorica sevdaha koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu, njenu tradiciju, kulturu i nematerijalno naslijeđe kroz izvođenje sevdalinki širom svijeta zajedno sa eminentnim imenima sevdaha poput Hanke Paldum, Mehe Puzića, Zehre Deović, Bebe Selimović, Zore Dubljević, Nedžada Salkovića i drugih. Snimila je značajan broj sevdalinki za arhiv Radiotelevizije Bosne i Hercegovine. Drugi album sa novokomponovanim pjesmama, napisanim u duhu sevdalinke, predstavila je 2017. godine.

Muzika i tekst: tradicional Aranžman: Zanin Berbić Mix & Mastering: Adnan Mušanović Video: Goldenscreen Studio Režija, kamera, montaža: Almedin Karić Make up: Maja Talović Hair: M Art, Mirela Ganjgo Special thanks to CKM Sarajevo.

Muzička produkcija BHRT-a izražava zadovoljstvo još jednom saradnjom sa mladim i perspektivnim muzičarima, čime pokazuje trajnu opredijeljenost ka podršci razvoju domaće muzičke scene.

Podijelite:

Podijelite