Search
Close this search box.

 ULTRAZVUK OBJAVIO NOVU PJESMU “Prvi milion”

Band Ultrazvuk objavio je novi spot za četvrtu po redu pjesmu „Prvi milion“ sa novog albuma “Lejla sine kako ti živiš” koji bi trebao da bude gotov do kraja ove godine.

Pred nama je novi singl&spot “Prvi milion” koji na simpatičan način govori o izazovima kojima su izloženi mladi ljudi. Radi se o novim stilovima života koji su nastali promjenama u sistemima vrijednosti, a koji se temelje na materijalizmu, konzumerizmu i uzore imaju isključivo u poznatim i slavnim ličnostima, brzom bogaćenju i životu sa što manje rada. No, da li Prvi milion može da zamjeni ili popuni sve segmente koji čine sretan život? Naravno da ne.

Radi se o četvrtoj pjesmi sa albuma “Lejla sine kako ti živiš” koji bi trebao da bude gotov do kraja ove godine.

“Prvi milion” san mladih u vremenu iskrivljenih vrijednosti!

U kontekstu sve veće pošasti materijalizma i konzumerizma među mladim ljudima, te dileme kuda nas vodi taj uvriježeni narativ i koju poruku šalju novim spotom i pjesmom, vokalistica banda, Lejla Dolores kaže:

“Otkrivamo lica tih trendova u kojem se želi “sve i odmah”, i pominjemo idole i uzore većini mladih danas a to su multimilijarderi, tv, filmske, muzičke i rijaliti zvijezde. Takođe i s našeg, muzičkog aspekta, da je jako teško uraditi hit pjesmu koja je izvan turbofolk ili turbo trep fazona. Pjesma će imati i industrijsku verziju uz ovu haus radio edit.“

Video i montažu za spot je radio Indir Merdanović, programiranje, automatizacija mix i mastering: Nikola Savanović i Daniel Janković ROUDS Studio Gola voda, a post mastering: Faruk Selimović Fari Studio Mollehuset, Malmoe Sweden. Muzika, tekst i aranžman: Zoran Janković.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti