Search
Close this search box.

”THE IVORY ACADEMY” NAGRADA ZA STINGA

Organizatori prestižne britanske “The Ivors Academy” saopštili su da će muzčar Sting biti nagrađen akademskom stipendijom, nagradom koja se dodeljuje tekstopiscima i kompozitorima koji su zaista preoblikovali i redefinisali umjetnost i zanat muzičkog stvaranja.

Sting je već osvojio sedam nagrada “Ivor Novello”, uključujući nagradu za životno djelo 2002. godine. „Od svih nagrada u svijetu muzike, Ivors su za mene najprestižnije. Oduševljen sam i počastvovan sam što mi je ponuđena ova akademska stipendija”, izjavio je ovom prilikom Sting.

Sting je tako postao dvadeset treći član kojeg je Akademija uvela u svoju 79-godišnju historiju, čast rezervirana za one koji su istinski preoblikovali i redefinirali umjetnost i sam zanat stvaranja muzike. Pridružio se popisu velikana tekstopisaca, uključujući Sir Paula McCartneyja, Kate Bush CBE i Joan Armatrading MBE, te Petera Gabriela koji je nagradu dobio 2022.

Gordon Metju Tomas Samner – Sting je tokom svoje pedesetogodišnje karijere objavio 15 solo albuma i pet sa grupom “Police”, koja je prodata u više od 100 miliona primjeraka.

Sting – IVORS

Prestižna nagrada  Oskar “Ivors” Stingu će biti uručen na svečanosti 18. maja ove godine.

U znak sjećanja na Stingovu stipendiju, Amazon Music je podijelio ekskluzivni demo Stingove pjesme ‘If It's Love‘ s njegovog posljednjeg albuma, The Bridge – nudeći rijedak uvid u kreativni proces jednog od najeminentnijih svjetskih tekstopisaca.

Sa više od 100 miliona prodanih albuma tokom svoje karijere iz kombiniranog rada sa The Police i kao solo umjetnik, Sting je jedan od najuspješnijih tekstopisaca u Britaniji. Među njegovim bezbrojnim priznanjima, osvojio je sedam Ivor Novello, uključujući prestižnu Nagradu za životno djelo 2002. Od pisaca klasika kao što je ‘Every Breath You Take’ do pionirskih žanrovski zaokretnih suradnji, Sting, kojim vodi Martin Kierszenbaum/Cherrytree Music Company, je poznat kao muzički istraživač koji je napisao neke od najomiljenijih rock pjesama svih vremena, pritom uvijek pomičući granice svoje umjetnosti.

Tom Winkler, voditelj odjela za odnose s tekstopiscima, izdavačima i društvom iz Amazon Musica, objašnjava: „Kantautori stvaraju muziku i priče koje definiraju kulturu i potiču fanove. Globalno pojačavajući izniman rad The Ivors Academy, Amazon Music nastavit će slaviti tekstopisce i osnažiti obožavatelje da otkriju umijeće iza glazbe.”

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti