T.N.C. VIZIJA SEVDAHA ZA KLUPSKI PODIJ: „Lullabye“ EP

Submarine Vibes predstavlja svoje 90-to izdanje, a ovaj put na “Podmornicu” dolazi ekipa lokalnih producenata „Tomorrow Never Comes“.

Tomorrow Never Comes je trio iz BiH, koji je krenuo sa radom prošle godine, a osnovala su ga trojica producenata sa različitim muzičkim podlogama, od elektronike i filma do world muzike. Nalazeći zajednički jezik dok su istraživali različite oblike elektronske muzike, kao i muzike općenito, trio je ipak zadržao klupsku kulturu kao svoju glavnu inspiraciju, čemu svjedoče izdanja za World Records i 90Watts (Manual Music).

Pjesma Lullaby je spoj elektronske klupske muzike sa tradicionalnom bosanskom, a momci iz TNC-a su na inovativan način semplirali jednu od lokalnih sevdalinki.

„Tomorrow Never Comes je trio Damira Prohića, Farisa Lukovca iz Sarajeva i Mirana Kapora koji je stacioniran u Los Angelesu. U proteklih godinu dana od kako smo osnovali T.N.C kao producenti sa različitim muzičkim pozadinama, od elektronske muzike i filma do world muzike, radimo najviše na zajedničkom pravcu koji je zvukom pripada klupskoj kulturi. Trenutno imamo izdanja za Wold Records i 90Watts (Manual Music) i s ovim smo debitovali na Submarine Vibes.

Sam projekat i ideja prerade Divanhanine akapele “Lullabye” je nastala u toku lockdown-a nakon sto su objavili samu akapela verziju s Trebevica, a za DertMusic o samom sastavu i inspiraciji, te spajanju sevdaha sa njihovim izražajem upravo govore članovi ovog planetarno poznatog sastava:

„Pjesma nas je oduševila svojom snagom prihvatanja teških nesvakidašnjih situacija na koje smo u ovim prostorima nažalost navikli. U samoj pjesmi se pojavljuje ideal snage majke tj. žene kojoj kada smo najslabiji svi bježimo. Dugo smo imali želju pristupiti sevdahu, ali uz dužno poštovanje prema samoj historiji i kulturi te muzike, sada smo osjetili da imamo dovoljno vremena da se posvetimo spoju sevdaha s elektronskom muzikom iz naše perspektive. Mislimo da sama originalna pjesma, ima što mi zovemo “lijepu melanholiju”, koju smo pokušali prenijeti kroz “tešku” bass liniju i dubokoumne sintove, koji u krešendu s ostalim elementima daju zreliji stav jednoj klupskoj pjesmi.

Tomorrow Never Comes


Roman Shazse je producent stacioniran na relaciji Pariz – Ibiza i njegova vizija pjesme s veoma tačnim igranjem interpunkcijiskim odnosima originalnih elemenata vas dovodi u dubiozu kroz čitavo putovanje, veoma klupski orijentisan s pričom u sebi. 

Noble Spirit je duo iz Meksika, koji je po nama osvježio sam “original”, uz vedriju notu i sam vokal doveo u vlastitu viziju, uplifting i “organski” zvuk u odnosu na ostatak EP-a, što dokazuje da je sama težina svakog problema zavisi od vlastite perspektive.

Mi nismo prvi koji su u sevdahu pronašli inspiraciju, samo smo našli našu viziju sevdaha za klupski podijum.“

Izdanje je upotpunjeno sa dva remiksa koje potpisuju Noble Spirit, producenti koji dolaze iz Meksika, te Parižanin Roman Shazse. Lullaby EP je dostupan na vodećoj digitalnoj prodavnici elektronske muzike Beatport, gdje se već pojavio u TOP 30 Chartu žanra Melodic House, a osim toga pjesme možete poslušati na streaming platformama Spotify i Apple Music, a od naredne sedmice i svim ostalim servisima. Pjesme sa EP-a su premijerno predstavljene na internacionalnim kanalima Sweet Music, Once Upon a Song i Trndmusik.de.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti