Search
Close this search box.

‘Svjetlost iz pustinje’: MARA I ISIDORA MILIVOJEVIĆ OBJAVILI DUET

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara i kantautorica iz Crne Gore Isidora Milivojević objavili su duet ‘Svjetlost iz pustinje’ kao najavu novog albuma „Novi odmetnici“. Muzika za ovaj duet  e nastala kao svojevrsna obrada Marinog singla Planine Panama iz 2014. godine.

Naime, pjesma ‘Svjetlost iz pustinje’ je uvertira za nadolazeći album, Novi odmetnici. Riječ je o konceptualnom albumu posvećenom Viktoru Hari, čuvenom čileanskom umjetniku i političkom aktivisti. Viktor Lidio Hara Martinez nije pjevao na engleskom, niti su njegove pjesme značajnije uticale na zapadnu muziku, ali zbog načina na koji je umro, simboličnog ućutkivanja njegove muzike, postao je simbol otpora smještajući se „negdje između Boba Dilana i Martina Lutera Kinga“, kako kaže jedan od sagovornika u Netfliksovom dokumentarcu.

Poznatu pjesmu Estadio Chile (Stadion „Čile“ u Santijagu) napisao je 16. septembra 1973, pet dana nakon što je vojnim pučem, predvođenim generalom Avgustom Pinočeom, svrgnuta socijalistička vlast čileanskog predsednika Salvadora Aljendea.

Marin i Isidorin duet je prvi singl s tog nadolazećeg albuma, a muzika je nastala kao svojevrsna obrada Marinog singla Planine Panama iz 2014. godine. Idejni začetnik Novih odmetnika je kantautor iz Novog Sada Miloš Zubac. Na albumu će se naći pjesme čije stihove potpisuje Mehmed Begić.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti