Search
Close this search box.

“SUPERSONIC HIGH” JE NOVI SINGL VENECUELANSKO-BOSANSKOG INDIE DUA

Imagenes Mentales & Call Me Shadow predstavljaju novi singl venecuelansko-bosanskog indie muzičkog dvojca  “Supersonic High”

Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić zajedno nastupaju pod imenima Imágenes Mentales i Call Me Shadow. Ponosno predstavljaju “Supersonic High”, njihov novi singl koji je objavljen na streaming servisima 12. aprila 2024.

Prethodni singlovi “Blurrin’ the Lines”, “Careless Night”, “One More Minute”, “Shadows in the Water” i “Ocean on Fire” i “Anxiety, My Old Friend”, predstavljeni su na radiju, televiziji i web-u u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Kostariki, Venecueli, Čileu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Imagenes Mentales & Call Me Shadow – “Supersonic High”

Tema pjesme “Supersonic High” odnosi se na opis osjećaja ushićenja i euforije. Pjesma je komponovana u žestokom rock maniru sa lako pamtljivim refrenom i zaraznim stihovima.  Kao i kod svih prethodnih singlova, pjesmu su zajedno napisali Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić, a Carlos je zaslužan i za produkciju i miks. Mastering je djelo Jimistudios.

Carlos Plaza (Imágenes Mentales) je venecuelanski muzičar, kompozitor i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine.

Senka Hodžić (Call Me Shadow) je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine. U ovoj jedinstvenoj venecuelansko-bosanskoj muzičkoj saradnji spojeni su uticaji rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie zvuka, koji u konačnici daju poseban, svjež i moćan zvuk.

Premošćujući okean i sedam vremenskih zona, uspjeli su stvoriti jedinstvenu ličnu, ali i geografsku muzičku vezu između Kostarike i Bosne i Hercegovine, te su tako dokazali da hiljade kilometara razdvojenosti ne stvaraju prepreke za stvaranjem novih umjetničkih djela. Njihov projekat je muzički spoj Venecuele i Bosne i Hercegovine kakav se nikada prije nije dogodio. Ovo je prvi put da Imágenes Mentales objavljuje album na engleskom jeziku, zahvaljujući čemu svoju muziku ovoga puta donosi i široj publici.

Podijelite:

Podijelite