STING U SARAJEVU, UOČI NAJVEĆEG MUZIČKOG DOGAĐAJA 21. VIJEKA

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda današnjice, STING, sutra će u sarajevskoj Zetri održati koncert po prvi put u Sarajevu! Najveći regionalni nezavisni promoter, produkcija “Avalon” dovodi Stinga sa “My Songs Tour”, što je, poslije koncerta irske grupe U2 1997. godine, jedini dolazak izvođača sa svjetske A-liste pop-rock izvođača u Sarajevo do danas.  Poslije preciznog mjerenja dvorane dozvoljena je još mala količina parter ulaznica koje će biti (na zahtjev publike iz unutrašnjosti) u prodaji samo na blagajni Zetre od nedelje u 12 sati pa sve dok se zaliha ne potroši.

U Sarajevo Sting je doveo i svoju kompletnu produkciju, sound, light i video čime je potpuni užitak na svjetskom nivou na ovom koncertu zagarantovan! „Posebno smo uzbuđeni pred ovaj muzički spektakl jer nakon više od stotinu organiziranih koncerata u proteklih 15 godina i to najvećih muzičkih imena današnjice u Skopju, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sofiji, Bukureštu, dolazak Stinga nam je prvi koncert u Sarajevu!“, ističe Boban Milošeski iz produkcije „Avalon“.

Sting

Za sarajevski koncert Stinga, publika iz cijele Bosne i Hercegovine kao i čitavog regiona će imati priliku kupiti ulaznice po najjeftinijoj cijeni na cijeloj evropskoj turneji:  Koncert će trajati dva sata i biće sastavljen od Stingovih najvećih hitova (Every Breath You Take, Message In A Bottle, Englishman in New York, Fragile, Shape Of My Heart, Desert Rose) ali će istovremeno biti i promocija novog albuma „The Bridge“. Kao specijalni gost, koncert će otvoriti 45-minutni nastup Joe Sumnera sa svojim bendom.

Potodukcijska kuća „Avalon“ se bavi promoterstvom od 1993. godine, a zadnjih 15 godina je postala vodeća promoterska kuća na Balkanu, iza koje su koncerti po najvišim svjetskim tehničkim i sigurnosnim standardima u cijeloj regiji sa preko 150 vrhunskih izvođača od Amy Winehouse, Irona Maidena, Bob Dylana pa sve do Santane, Bryan Adamsa, Pink, Billy Idola i Lenny Kravitza, Ozzy Osbourna i Slasha kao i bendova poput ZZ Top, Whitesnake, Green Day, Massive Attack, The Prodigy, Faithless, One Republic, Duran Duran, Simple Minds, Simply Red…

Stingov dolazak u Sarajevo predstavlja sigurno jednu od najljepših i najpozitivnijih vijesti u Bosni i Hercegovini u oblasti javnog života zadnje dvije decenije stoga ne propustite muzički događaj 21. stoljeća u Sarajevu, ne propustite Stinga u sarajevskoj Zetri, 20 oktobar u 20 sati.

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti