Search
Close this search box.

SNAŽAN NOVI GLAS NA NAŠOJ SCENI: ESMA NUMANOVIĆ

S velikim zadovoljstvom najavljujemo izlazak dugoočekivanog albuma prvijenca Esme Numanović u produkciji Damira Imamovića. Kao prvi single sa tog albuma, Esma predstavlja vlastitu autorsku pjesmu “Blesav”.

Pjesma je snimljena u saradnji s muzičarima: Kenan Mačković (klavijature), Zlatko Karahodžić (bas), Adi Avdić (bubnjevi), Dino Šukalo (gitare), i gudačkim kvartetom u sastavu Ivana Đurić, Anela Dervišević, Ivan Vanja Radoja i Sanja Manov. Tonski snimatelji bili su Alan Omerović i Eric Bajramović, dok je miks i mastering albuma povjeren Ericu Bajramoviću.

Damir Imamović je producent ovog albuma, te je ovim povodom za dertmusic kazao: “Esma me oduševila svojim fantastičnim vokalom, ljubavlju za muziku i vlastitim autorskim pjesmama. Zbog toga sam se prihvatio produkcije njenog prvog albuma i usuđujem se reći da, nakon procesa koji je trajao tri godine, pred sobom imamo dragulj koji jedva čekam da čujete.” Video za ovaj prvi single, koji možete pogledati i poslušati na linku koji slijedi, djelo je ekipe u sastavu: Ervin Golubović, Emina Memija i Admir Jusić.

Esma Numanović ekskluzivno za DertMusic dijeli svoje impresije o novoj pjesmi i nadolazećem albumu.

Puštanje u eter singla Blesav i albuma prvijenca moj je način da, u ovom olovnom svijetu gdje se svakodnevno dešavaju monstruozne stvari, pišem o miru i prizivam ljubav. Nadam se da će javnost to prepoznati i dobro prihvatiti, kao i da će moje pjesme naći svoj put do srca ljudi.

O saradnji i ulozi Damira Imamovića

Ova vijest danas ne bi došla do publike da nije motivacije, svesrdne podrške i odgovorno preuzete uloge muzičkog producenta Damira Imamovića. Osim muzičke produkcije, Damir je zaslužan i za nekoliko autorskih pjesama koje su se našle na albumu. Damiru se mogu zahvaliti i što je u proces uveo Erica Bajramovića, Alana Omerovića i druge profesionalce koji su učestvovali u snimanju i produkciji ovog, kako on kaže, “dragulja” pred nama.

Esma Numanović rođena je 1992. godine u Nürnbergu u Njemačkoj, u porodici porijeklom iz Zvornika. Još u djetinjstvu, provedenom u Živinicama i Sarajevu zaljubljuje u muziku i vlastiti muzički put gradi pjevajući covere svojih omiljenih pjesama. Solo karijeru otpočinje 2019. godine sa pjesmom “Mrvice sunca”. Živi i radi u Sarajevu.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti