Search
Close this search box.

“Sin pustinje”/ DAMIR IMAMOVIĆ PRODUCENT NOVOG ALBUMA AHMEDA BURIĆA

Spoken word albumfeat. Damir Imamović, Toni Kitanovski, Ivan Mihajlović, Goran Milošević, Nenad Kovačić i Benjamin Drijenčić.

Damir Imamović, producent novog albuma Ahmeda Burića izjavio je:

“Dragi i drage,

 Veliko mi je zadovoljstvo da najavim izlazak albuma na kojem sam dugo radio. Producirao sam svoj prvi spoken word i to dragom prijatelju i izvrsnom sarajevskom pjesniku i pojavi Ahmedu Buriću. Album se zove “Sin pustinje” i objavljuje ga izdavačka kuća Dallas Records.

Album je nastao iz mog druženja s Ahmedom i njegovom poezijom tokom pandemijskih dana. Dugo smo birali materijal i tražili najbolje muzičke teme. U kasno proljeće 2021. godine, snimili smo ga u mojoj dnevnoj sobi. Snimio ga je i miksao naš prijatelj Ivan Mihajlović, koji je i svirao bass na albumu. Ruku su pružili i Toni Kitanovski (električna gitara), Nenad Kovačić (perkusije), Goran Milošević (bubnjevi) i Benjamin Drijenčić (truba). Album je masterizirao Goran Antović, a fotografiju za naslovnicu uradio je Amer Kapetanović. Dizajn omota potpisuje Ana Pojatina.”

Upravo je na youtube kanalu Dallas Recordsa premijerno emitovan video za prvi single sa albuma “Sin pustinje” pod nazivom “Treći svjetski”. Autor videa je Ahmedov stari prijatelj Jan J. Beran.

Prva promocija albuma odigrat će se na zagrebačkom sajmu Interliber u nedelju, 13.11.2022., u 17:00, a album će od naredne sedmice biti dostupan na svim prodajnim mjestima Dallas Recordsa.”

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti