Search
Close this search box.

SARAJEVSKI BEND TAINO OBJAVIO ALBUM PRVIJENAC “Kotlina”

Album “Kotlina” benda Taino sa muzikom iz istoimene serije Danisa Tanovića je dostupan na online servisima. Također poslušajte i B stranu singla “Sami u Tami”, pjesmu “Lopovska”

Na albumu se nalazi 8 pjesama koje su dio soundtracka za istoimenu domaću igranu seriju kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, u režiji Danisa Tanovića i Aide Begić. Serija je nastala u produkciji BH Content Lab-a, BH Telecom-a i sarajevske produkcijske kuće SCCA/pro.ba.

Sarajevski Bend Taino postoji već par godina, stvarajući muziku različitih formi koja nije žanrovski opredijeljena. Na albumu Kotlina se prvi putS pojavljuju pjesme sa tekstovima koje je napisao pjesnik Mehmed Begić.

Kotlina-Cover/Photo by Dženat Dreković

Upravo je Begić napisao tekst za singl „Sami u tami“, prvu pjesmu koja je ponuđena producentima.  Nakon slušanja, autori su donijeli odluku da je iskoriste u najavnoj špici, a bendu su dali ponudu da snimi i kompletan soundtrack za seriju. Singl je odredio ton i atmosferu koja će prožeti ostatak albuma,

Osam pjesama na albumu snimljeno je u periodu od šest mjeseci u studiju Old Majkfild u Sarajevu.   Korištene su kao instrumentalne teme u ključnim momentima serije. U nastavku poslušajte i B stranu singla “Sami u Tami”, pjesmu “Lopovska”.

Muziku i produkciju potpisuju Taino: Nedim Zlatar, Leonardo Šarić, Mirza Mutevelić, i Belma Zvizdić. Mastering je radio Vlado Džihan, za Milkshop mastering u Beču. Autor fotografije sa albuma je Zlatan Menković dok je dizajn omota radio Đorđe Jovanović. Specijalni gost na albumu je Alban Ukaj koji je snimio saksofon na pjesmi “Lov”.

Album „Kotlina“ dostupan je na platformama Bandcamp, Spotify i Apple Music

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti