Search
Close this search box.

ROK MARATON SE VRAĆA U KRUŠEVAC

Nakon 10 godina kruševački Rok Maraton se kao manifestacija vraća u svoj grad, a u organizaciji Udruženja R ‘ N’ R muzičara Kruševac. Kao i prve godine nastupa, i ove godine nastupiće 7 bendova u cjelovečernjem programu. Dobra produkcija, odličan prostor i mlade snage kruševačke scene uz provjerene veterane garancija su da će ovo veče biti dobar ponovni početak jednog putovanja koje se zove Kruševački Rok Maraton.

Kruševački Rok Maraton je manifestacija nastala u Kruševcu u organizaciji Udruženja Rok Muzičara Grada Kruševca. Ideja Maratona je da se svi kruševački bendovi predstave u jednom svojevrsnom formatu kako bi bila objavljena na jednom mjestu da vidi i osjeća ovu vrstu umjetnosti i kulture koja se gaji u Kruševcu. Ovaj način predstavljanja nije bio specifičan ni za jedno polje kulture, kako u samom gradu, tako i u okruženju. u tom trenutku u Kruševcu je postojalo 26 rok bendova koji su se bavili autorskom muzikom, što je stvorilo dobru atmosferu za ovakve događaje.

Povratak Rok Maratona

Kao i na prvom Maratonu održanom 2009. godine i ove godine nastupiće 7 bendova u cjelovečernjem programu koji će se održati u dvorištu KPZa. Dobra produkcija, odličan prostor i mlade snage kruševačke scene uz provjerene veterane garancija su da će ovo veče biti dobar ponovni početak jednog putovanja koje se zove Kruševački Rok Maraton. Vrijeme je bilo da se ovaj festival vrati u svoj grad.

Na veliko zadovoljstvo fanova dobre svirke, kruševački rock maraton se vraća na stage, 7 bendova u cjelovečernjem programu dat će sve od sebe da se niz nastavi i nikad ne prekine. Tako će se na stage smjenivati stari dobri bendovi kao šo su: „Ludwig Ludwig“, Fucktor Reunion“, „Radiofoniks“, „Treća Smena“, „Broken Plower“ i „XI Eleven“, što je dobar motiv da svi oni koji su sve ove godine praznine u rock događajima svoju energiju usmjere na nadolazeći Kruševački Rok Maraton, poručuju organizatori.

Plakat / Kruševački Rok Maraton

Istorijat

Prvi Rok Maraton je organizovan 13. januara 2009. godine u klubu KCK-a i trajao je jedno veče. Nastupilo je sedam bendova i kao dobar početak ovog koncerta ostavio je izuzetan učinak kod mnogobrojne publike.Slijedeći Maraton je organiziran godinu dana kasnije i trajao je dva dana. Ovaj Maraton je bio takmičarskog karaktera, tako da su tri benda podijelila nagrade, a prvo mjesto je zauzeo bend „Graweyard“. Nastupilo je 14 bendova u dvodnevnom programu , u prepunom klubu KCKa.

Naredne godine je održan, po broju učesnika najbolji festival. 18 bendova učesnika u prepunom klubu KCKa, u dvije večeri. Fantastična atmosfera i rekordni broj bendova je festival preporučio da se sljedeće godine preseli u veći prostor.

2012. godine Kruševački Rok Maraton se seli u Halu sporta. 14 bendova je nastupilo u cjelovečernjem programu, bio je to koncert o kome se godinama pričalo u gradu, a i šire. Na žalost, nakon ovog koncerta, zbog neslaganja sa gradskim predstavnicima kulture koji događaj nisu prepoznali kao bitan za grad, a potpomognuto padom početnog entuzijazma članova Udruženja rok muzičara u fazi grada Kruševca, Rok Maraton je prestao raditi.

Kruševački Rok Maraton se održava pod pokroviteljstvom Grada Kruševca i ulaz je slobodan, a lokacija je Dvorište KPZ – a sa početkom u 20:00.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti