RHCP: PJESMOM “Eddie” ODALI POČAST EDDIE VAN HALENU!

Odajući počast jednom od najvećih svih vremena, Red Hot Chili Peppers dijele iskrenu novu pjesmu pod nazivom “Eddie” koja se razvija kao emocionalno nabijena himna ukorijenjena snažnim basom, emotivnim ritmom, katarzičnom gitarom i delikatnom vokalnom melodijom sa podsjetnikom da slavimo nepobjedivi duh ikone.

Ovim povodom, frontmen Red Hot Chili Peppersa Anthony Kiedis rekao je: “Ponekad ne shvatamo koliko smo duboko pogođeni i povezani sa umjetnicima sve do dana njihove smrti. Eddie Van Halen bio je jedinstven. Dan nakon njegove smrti Flea je došao na probu s emotivnom bass dionicom. John, Chad i ja počeli smo svirati svim srcem i vrlo brzo, pjesma u njegovu čast bez napora se razvila. Bilo je lijepo biti tužan i toliko brinuti o osobi koja je dala toliko toga našim životima. Iako pjesma ne govori Eddieju poimence, govori o njegovim ranim danima na Sunset Stripu i rock n roll tapiseriji koju je Van Halen oslikao u našim mislima. Na kraju, naša pjesma traži da se ne sjećate Eddieja po smrti, već po tome što je živio svoj najluđi san.”

Red Hot Chili Peppers

Prošlog mjeseca bend je predstavio prvi singl “Tippa My Tongue” i Rolling Stone mu je aplaudirao kao “seksualno sugestivnom veselju koje evocira sve suštinske neobičnosti opsežnog kataloga kalifornijske funk-rock grupe” dok Billboard smatra da: “Žilava funk-rock pjesma podsjeća na Chili Peppers iz davnina.” Album ‘’Return of the Dream Canteen’’ pojavit će se samo šest mjeseci nakon objave albuma ‘’Unlimited Love’’ koji je zasjeo na prvo mjesto prodaje, zabilježio multiplatinasto izdanje i istaknuo se kao najveći rock album godine.

“Eddie” priprema teren za objavu drugog albuma benda ove godine i trinaestog izdanja RHCP. ‘’Return of the Dream Canteen’’ u Dancing Bearovim prodavnicama ploča očekujemo već 14. oktobar.

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti