Search
Close this search box.

REIZDANJE RUNDEKOVOG ALBUMA “RUKE”

Nedavno se navršilo 20 godina od kako je izašao je fenomenalni, legendarni album “Ruke”. Darko Rundek i Metropolis Music odlučili su da obilježe godišnjicu izdavanjem remasteriranog reizdanja, prvo na CD-u, a potom i na dvostrukom vinilu u boji od 180 grama. Kao bonus, na vinilu su četiri neobjavljene verzije pjesama: “Untitled II”, “Mi smo grane na vjetru”, “Tranzit” i “Kao vjetar”.

Album “Hands” snimljen je u Parizu sa grupom muzičara koji su kasnije postali Cargo Orchestra. Ova ploča je Darka Rundeka utvrdila kao umjetnika World Musica.

„Prije 20 godina zagrebački MENART i beogradski Metropolis Music objavili su album Ruke. Bio je to rezultat moje pariške avanture sa Isabel na violini, Dušanom Vranićem na klavijaturama, Đanijem Pervanom na udaraljkama, Vedranom Peternelom na zvučnim efektima, snimanju i produkciji, sa učešće više desetaka francuskih i hrvatskih muzičara. 2004. godine Ruke je svijetu izdala berlinska Piranha Musik. Taj album nas je uveo na međunarodnu scenu. Na njemu je osnovan orkestar Rundek CARGO, koji je zajedno “jahao” deset godina. Bila je to vrlo nadahnuta saradnja i zahvalan sam na iskustvima i novim perspektivama koje je otvorila”, rekao je Darko Rundek.

Prvi singl sa remasterovanog albuma “Ruke” je pesma “Sjaj sto izdaje (remasterovan)”. Pesma “Sjaj što izdaje” originalno je napisana za film “Tri muškarca Melite Žganjer”. Povodom ovog jubileja, Dalibor Barić joj je skrojio i sašio prekrasan novi video outfit koji vam s ponosom predstavljamo. Dalibor Barić je poznati multimedijalni umjetnik, autor kratkih animiranih i eksperimentalnih filmova, muzičkih spotova, stripova, instalacija, crteža i kolaža, čiji je animirani film “Slučajni sjaj prozirne vodene slagalice” bio u konkurenciji za prošlogodišnjeg Oskara.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti