Search
Close this search box.

PRVI DUET MISIRLIĆA I SPAHIĆA “TO ŠTO BOLI TO SE BROJI”

Iz Muzičke produkcija BHRT-a stiže zajednička pjesma “To što boli, to se broji”, autorskog tandema Asmira Spahića i Amira Misirlića. Ljubavna balada protkana najiskrenijim emocijama predstavlja prvu autorsku pjesmu u nizu predstojećih izdanja bh. autorsko-izvođačkog tandema.

Pjesma “To što boli, to se broji” nastala je zajedničkim autorskim radom Asmira Spahića i Amira Misirlića, te su odlučili da će se zajedno pojavljivati i kao izvođači. Ova numera prvo je u nizu planiranih izdanja koja zajednički najavljuju Spaha i Amir. Za aranžman i produkciju zaslužan je Dino Šukalo (Modra Rijeka Studio). Miks je uradio Đani Pervan, dok je mastering djelo Vlade Džihana (Milkshopmastering). Za estetski dojmljiv video spot zaslužan je Arnej Misirlić. Pjesma izlazi u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a i dostupna je na svim digitalnim platformama.

Muzička produkcija BHRT izražava zadovoljstvo novim projektom koji na domaćoj muzičkoj sceni predstavlja jedinstven spoj kreativnih energija dva autora sa bogatim, višedecenijskim muzičkim iskustvom.

Asmir Spahić, muzički autor i tekstopisac, karijeru je započeo sredinom osamdesetih godina u sastavu “Nemoguće vruće” (album “Ljubavi mladog Werthera”, 1987), da bi potom djelovao u grupi “Ritam srca” sa kojom je objavio album “Pod tvojim prozorom” (1989). Sarađivao je sa sastavom “Crvena jabuka”, za koji je napisao više od dvadeset pjesama kao što su “Do neba”, “Mjeseče”, “Ja imam neke fore”, Milion žena”, “Oči boje srne”, “I danas dan” i druge. Autorski sarađuje sa pjevačicom Amirom Medunjanin. Danas živi i radi u Češkoj Republici.

Asmira Spahića i Amira Misirlića – “To što boli, to se broji”

Amir Misirlić, novinar i publicista, sarađivao je sa brojnim printanim i elektronskim medijima, a domaćoj javnosti poznat je i po publikacijama koje se bave popularnom muzičkom scenom: “Prvi BIH pop rock leksikon” (2004), “Bijelo dugme” (2005), “Soundtrack vremena Prvi dio” (2008), “50 godina BIH pop rocka” (2017) i “Soundtrack vremena Drugi dio” (2020). Objavio je i četiri romana, zbirku poezije, kao i album govorne poezije “Sa čime da rimujem ljubav” (2022). Djeluje i kao tekstopisac, a njegove pjesme izvodili su brojni izvođači pop i folk muzike kao što su “Crvena jabuka”, Mladen Vojičić Tifa, Brano Likić, Fuad Backović Deen, Almir Ajanović, Armin Muzaferija, Al Dino, Halid Bešlić, Hanka Paldum i drugi.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti