Search
Close this search box.

POTPISIVANJE CD-a “LEJLA – SINAN ALIMANOVIĆ INTERNATIONAL BAND”

Američko CD izdanje Sinan Alimanović International Banda – “Lejla”, objavljeno 2020. godine, u izdanju njujorške kuće jazz provenijencije, Miles High Records je od prije nekoliko dana po prvi put dostupno u prodaji u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Tim povodom u petak, 16. decembra, u 16 sati biće organizovano druženje sa umjetnicima i potpisivanje CD-a u Sarajevo Disk Music Shopu, u Privrednom gradu Skenderija, ul. Terazija BB.

Na događaju kojem će prisustvovati Sinan Alimanović i Lejla Alimanović će se, pored CD-a, moći kupiti i ulaznice za koncert „SINAN ALIMANOVIĆ INTERNATIONAL BAND-a“, koji će se održati u velikoj dvorani JU BKC KS, 23. decembra 2022. godine, u 20 sati. Riječ je o koncertnoj promociji albuma “Lejla”.

Album SINAN ALIMANOVIĆ INTERNATIONAL BAND – „Lejla“, predstavlja autentičnu transkulturalnu mrežu koja se, u kontekstu poimanja savremene umjetničke muzike, prostire od Sarajeva do New Yorka. Riječ je o sedmom albumu pod vodstvom višestruko nagrađivanog pijaniste, kompozitora, dirigenta, aranžera i profesora Sinana Alimanovića, a koji je, za razliku od prethodnih Alimanovićevih albuma objavljenih na europskom tlu, snimljen u Trading 8s Recording studiju i objavljen u New Yorku pri izdavačkoj kući Miles High Records.

U susret nadolazećem koncertu Sinan Alimanović predstavlja i promociju „Lejla“ te je tako na svom zvaničnom facebook profilu najavio nekoliko isječaka iz recenzija o albumu Fadila Redžića i Ramba Amadeusa.

Članovi Sinan Alimanović International Banda su: Sinan Alimanović (klavir), Harvie S (kontrabas), Victor Lewis (bubanj), Lejla Alimanović (glas), Jed Levey (tenor saksofon), Adam Klemm (sopran saksofon). Album je pretežno sastavljen iz autorskih kompozicija učesnika na projektu, sa primarnim fokusom na djela Sinana Alimanovića, dok su dvije kompozocije na albumu jazz standardi.

Na ovom projektu cilj vođe banda bio je da sve kompozicije, iako u historijskom kontekstu nastale u različitim vremenskim okvirima, iako artikuliraju dva različita geografska podneblja, iako izvođene u različitim formacijama, zvuče kao da ih je pisala, ista ruka. I zaista, pri slušanju ćete osjetiti cjelovitost i zaokruženost izraženu univerzalnim jezikom muzike koja spaja sve navedene različitosti, u trajanju, u realnom vremenu koje teče i nedjeljivo je. Dobro došli!

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti