Search
Close this search box.

POKLON DOMOVINI! PJESMA “HOĆU DA BUDEM DIJETE”!

Muzička produkcija BHRT-a predstavlja novi projekat rađen sa našim najmlađim saradnicima, pjesmu “Hoću da budem dijete”. Pjesma je posvećena djeci Bosne i Hercegovine i predstavlja svojevrsni poklon domovini za Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Muzička produkcija BHRT-a  sa ponosom predstavlja novi projekat na kome je predano radila u prethodnom periodu. Riječ je o pjesmi  “Hoću da budem dijete” , koju je otpjevala Sarah Kurtović zajedno sa horom koji su činili učenici Osnovne škole “Umihana Čuvidina” kao i predškolci iz vrtića “Tom & Jerry prijatelji djece”.

Pjesma je posvećena  djeci Bosne i Hercegovini, a govori o ljubavi i odrastanju bez mržnje, kao i da svako dijete ima pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo. Simbolično pjesma se objavljuje na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, te predstavlja svojevrsni poklon domovini.  Autor teksta pjesme je Miljenko Buhač, dok je muziku radio Mario Vrankić. Aranžman potpisuje Ashar Kurtović, dok je za predivne kadrove koji su snimani u jednom od studija BHRT-a  zaslužan Anis Mujanović.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti