Search
Close this search box.

PJESMOM „Peno“, ŠEJLE GRGIĆ OPROSTILA SE OD SASTAVA DIVANHANA

Bosanskohercegovački bend Divanhana, koji je široj javnosti poznat po vrsnim interpretacijama tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, nerijetko svoj kreativni rad oplemeni i izvedbama pjesma autora koji su svojim stvaralaštvom obogatili world music scenu naših prostora. Tako su obradili pjesmu “Peno”, legendarnog romskog kantautora Šabana Bajramovića, te istu odabrali za treći singl sa novog albuma Zavrzlama.

Pjesma je snimana na njihovom posljednjem koncertu u Lisinskom 29.02.2020. godine, dok video, u vidu kratkog dokumentarnog filma, prikazuje kadrove iza scene, samog procesa pripremanja i realizacije pomenutog koncerta, te oproštaja članova benda Divanhana sa Šejlom Grgić koja je svoju saradnju sa ovim sastavom privela kraju ranije ove godine.

Šejla Grgić Photo by Muhamed Pašalić

“Osjećam veliku zahvalnost za protekle 4 godine koje su ispisale mnogo važnih stranica u mom životu. Jedno divno poglavlje koje je ispunjeno velikim iskustvom, najljepšim emocijama u lijepim i u onim malo manje lijepim trenucima kada smo se svi skupa čvrsto držali za ono što nas veže, a to je muzika, naša riznica kreativnosti i ljubavi – naš sevdah.“ izjavila je Šejla Grgić povodom izdanja pjesme „Peno“ koja je ujedno i posljednji single Divanhane sa pomenutom bivšom članicom.

Produkciju za pjesmu potpisuje dugogodišnji saradnik benda Divanhana Borjan Milošević, dok je video realizovala sjajna ekipa Mono Digital, na čelu sa Sallexom Perićem.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti