Search
Close this search box.

PANDEMIC STEREO PREDSTAVLJA PJESMU “Misunderstood”

Duo Pandemic Stereo predstavlja svoju novu pjesmu Misunderstood, urađenu u saradnji sa perspektivnom vokalisticom Anom Milanović. Misunderstood je urađena u čast američke umjetnice i aktivistice Nine Simone, a njen društveni aktivizam i djelovanje bili su inspiracija za autorsku muziku koja prati vokalne melodijske linije poznatog muzičkog djela “Don't Let Me Be Misunderstood” koje je svojevremeno Nina Simone izvodila.

Spot za pjesmu Misunderstood je urađen u produkciji dvojca Pandemic Stereo uz podršku Željezare Zenica i Bosanskog Narodnog Pozorišta koji su ustupili prostorne kapacitete za potrebe snimanja. U spotu izuzev Ane Milanović (vokal) i dvojca Pandemic Stereo, igra i mladi glumac Haris Bidžan koji tumači glavnu ulogu.

Pandemic Stereo Ernad Bihorac – dj & keyboards i Duško Kostić – bubnjevi

Tekst za pjesmu napisao je Bennie Benjamin, Horace Ott and Sol Marcus. Za audio su zaduženi Igor Kasapović i Ernad Bihorac, za kameru Duško Kostić i Rizah Halilkadić, dok montažu potpisuje Duško Kostić.

Pandemic Stereo je electronic duo koji svira elektronsku muziku, žanrovski najbliže technu. Duo sačinjavaju Ernad Bihorac (dj & keyboards) i Duško Kostić (bubnjevi).

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti