Search
Close this search box.

OTVOREN KONKURS ZA UČEŠĆE NA DJEČIJEM FESTIVALU “MALI ŠLAGER”

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine objavljuje konkurs za izbor pjesama i izvođača za učešće na dječijem festivalu “Mali šlager”, koji će biti održan 2024. godine. 

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme pisane na jednom od zvaničnih jezika u BiH, a maksimalno trajanje je 3:30 minute. 

Osobe da bi učestvovale kao izvođači ne smiju biti mlađe od 6 godina ni starije od 12 godina.

Produkciju  svih odabranih kompozicija (snimanje vokala i instrumenata, snimanje nastupa i pripremu materijala za kasnija emitovanja ili korištenje u bilo koje dogovorene svrhe) realizuje BHRT koji podnosiocima prijava odabranih kompozicija garantuje učešće u večeri festivala, direktan televizijski i radioprenos i predstavljanje na press-konferenciji Festivala.

Za kompozicije koje, prema mišljenju stručnog žirija, budu najbolje ocijenjenje, organizator će osigurati vrijedne nagrade i festivalska priznanja i to za kategorije: 

1.         Najbolja pjesma festivala 

2.         Najbolja muzika 

3.         Najbolji tekst 

4.         Najbolji  aranžman 

5.         Najbolja interpretacija 

Na konkurs za izbor pjesama i izvođača za učešće na dječijem festivalu „Mali šlager” mogu se prijaviti autori i izvođači koji posjeduju državljanstvo Bosne i Hercegovine. 

Ukoliko Komisija za selekciju kompozicija BHRT-a nakon prispjelih prijava prilikom odabira utvrdi da nije pristigao dovoljan broj pjesama koje zadovoljavaju utvrđene kriterije, BHRT zadržava pravo ponovnog objavljivanja konkursa za izbor pjesama i izvođača za učešće na dječijem festivalu „Mali šlager”, u kojem mogu učestvovati i osobe koje nisu državljani Bosne i Hercegovine.

Prijave kompozicija potrebno je slati na e-mail adresu: malislager@bhrt.ba.

Da bi prijava bila uvrštena u razmatranje, potrebno je da sadrži: 

– demo snimak kompozicije u MP3 formatu, 

– notni zapis kompozicije koji sadrži melodijsku liniju i harmonijske oznake, 

– tekst kompozicije, 

– kratku biografiju autora muzike i teksta kompozicije, 

– prijedlog izvođača sa kratkom biografijom, 

– prijedlog autora aranžmana. 

Ukoliko prijava primljene kompozicije ne sadrži prijedlog izvođača i autora aranžmana, njihov izbor će prema neophodnim kriterijima izvršiti Muzička produkcija BHRT-a. 

Krajnji rok za prijavu kompozicija je 30. 11. 2023. godine. 

Selekciona komisija Festivala sve podnosioce prijava informisat će o tome da li je njihova kompozicija prihvaćena najkasnije do 15. 12. 2023. godine.

Svi izvođači na Festivalu nastupaju uz pratnju Orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, a aranžmani trebaju biti prilagođeni festivalskom izvođačkom sastavu i rasponu dječijih glasova. Autori su obavezni dostaviti urednu partituru i dionice za orkestar, a o konkretnom sastavu orkestra bit će blagovremeno obaviješteni.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti