Search
Close this search box.

OBJAVLJEN ALBUM “Janet and Guests” UKRAJINSKE UMJETNICE

Muzička produkcija BHRT-a predstavlja digitalno izdanje albuma ukrajinske umjetnice Žanete Medinceve pod nazivom “Janet and Guests”. Radi se o djelima standardnog vokalnog jazz repertoara, a pjesme možete poslušati na svim digitalnim streaming servisima.

Cijeneći koliko su rijetka izdanja iz domena džeza Muzička produkcija BHRT-a na digitalnim streaming servisima objavljuje album umjetnice Žanete Medinceve pod nazivom “Janet and Guests”. Riječ je o albumu sa sedam pjesama koje je Žaneta Medinceva snimila sa renomiranim sarajevskim i beogradskim muzičarima. Izvedbe pjesama “Don't Explain”, “Misty”, Night and Day” i “Love for Sale” snimljene su u saradnji sa pijanistom Milošem Krstićem i kontrabasistom Mišom Blamom, dok su u izvedbama pjesama “Them There Eyes”, “Dream a Little Dream of Me” i “Blue Moon” učestvovali Sinan Alimanović i Dinko Šimunović.

Žanet Medinceva Cover Albuma Janet and Guests

Radi se o djelima standardnog vokalnog džez repertoara, koje će prepoznati svi istinski ljubitelji ovog žanra. Jedinstvenim vokalnim izvedbama Žaneta Medinceva donosi posebnu emociju koju je gradila u toku svoje profesionalne karijere istražujući džez repertoar. Ova umjetnica i muzičarka autorica  je svih aranžmana, dok je za miks i mastering zaslužan Aleksandar Mihailenko. Album je premijerno objavljen 30. aprila na Međunarodni dan džeza.

Žaneta Medinceva je porijeklom ukrajinska umjetnica i muzičarka sa posebnom sklonošću ka izvođenju i predstavljanju džez repertoara. Životni put ju je 2005. godine doveo u našu zemlju i od tada živi i radi u Bosni i Hercegovini.

Muzička produkcija BHRT-a ovom prilikom izražava zadovoljstvo objavljivanjem još jednog izdanja kojim nastavljamo obogaćivati digitalnu kolekciju iz domena džeza.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti