Search
Close this search box.

NYOOG PREDSTAVLJA DVA REMIX-A PJESME “Svoj svemir”!

Virtualni band “Nyoog” u saradnji sa producentima Denisom Goldinom i Vjeranom Soleničkim (2 BE) predstavlja dva remixa za pjesmu Svoj svemir, i to “Denis Goldin Remix” i “Svoj svemir 2 BE Remix”

Pjesma „Svoj svemir“ podsjeća nas na ljetna zadovoljstva, zaljubljivanja i avanture, njihove čari i napetosti, ali ponekad i na njihovu kratkotrajnost i konačnost.

Idealan podsjetnik na ljeto u hladnim i kišnim jesenskim danima, sada i u savremenoj, minimalističkoj elektro verziji Denisa Goldina, kao i nešto tradicionalnijoj, elektro dance verziji Vjerana Soleničkog!

Tekst i muziku potpisuje Milan Andraković, a pjesmu je otpjevala Karmen Matković Melki.

Nyoog

Virtualni bend Nyoog postoji od ljeta 2021. godine, a osnovni koncept je da nije vezan uz određeni žanr muzike, autore ili izvođače, a prvenstveno vokal. Prvi singl „Da li znaš” svijetlo dana ugledao je u avgustu 2021. Autor većine pjesama je Milan Andraković, u čijem kućnom studiju se pjesme i snimaju, dok su najzapaženije vokalne uloge do sada „odigrale” Karmen Matković Melki i Daria Dubajić.. Karmen je inače poznata kao prateći vokal brojnih TV emisija (Zvijezde pjevaju, Sunčana strana Prisavlja,…) ili bendova kao što je Pavel, dok je Daria za sada manje poznata u javnosti, no svojim glasom jednako očarava.

Filozofija ovog virtualnog benda je kreiranje moderne, kvalitetne urbane muzike, u čemu učestvuju i drugi muzičari, prvenstveno u kreiranju remikseva, u čemu su za sada značajnu ulogu odigrali Vjeran Solenički (2 BE Production) i Denis Goldin, a pjesme u raznim verzijama postaju sve popularnije na radio stanicama i raznim streaming servisima u Hrvatskoj i regiji.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti