Search
Close this search box.

NOVO IZ MP BHRT-a! NIKSON – EMOTION!

Muzička produkcija BHRT-a predstvalja novu pjesmu i spot “Emotion”, muzičara Nihada Malićbegovića Niksona. Riječ je o pjesmi koja je sjedinila elemente house muzike sa melodijama saksofona. Pjesma je dostupna na svim streaming servisima kao i na YouTube-u.

Nakon dugogodišnjeg rada sa različitim bendovima i kao DJ, Nihad Malićbegović Nikson snima prvu autorsku instrumentalnu verziju pod nazivom “Emotion”.Ova pjesma je savršeno sjedinila elemente house muzike  s melodijama saksofona, stvarajući emotivno iskustvo. Za vizuelno dojmljiv spot zaslužan je Jasmin Omerika. Pjesma je objavljena u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a i možete je slušati na svim digitalnim streaming servisima.

Nihad Malićbegović Nikson, muzičar i umjetnik iz Sarajeva, prve muzičke korake napravio je sa 13 godina, kada počinje svirati u grupi “Apokalipsa”, a iz te grupe kasnije je nikao legendarni bend Knockout. Nastupao je i u bendovima Erogene zone i Macbeth. Danas, Nihad Malićbegović nastavlja svoju karijeru kao DJ, producent i virtuozni saksofonist.

Promocija pjesme i spota “Emotion” umjetnika i muzičara Nihada Malićbegovića Niksona održana je 11. oktobra 2023. godine u caffe baru “Opera”, uz prisustvo brojnih prijatelja, kolega i novinara.

Muzička produkcija BHRT-a  izražava zadovoljstvo još jednim objavljenim izdanjem, kojim nastavljamo obogaćivati digitalnu kolekciju iz domena instrumentalne muzike.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti