Search
Close this search box.

NOVI SINGL MUZIČKOG DVOJCA Imágenes Mentales & Call Me Shadow – Careless Night

Bosanskohercegovačka kantautorica Senka Hodžić, koja svoje radove objavljuje pod pseudonimom Call Me Shadow predstavlja svoj novi singl “Careless Night” koji je uradila u saradnji sa Carlosom Plazom, venecuelanskim muzičarem, kompozitorom i producentom koji živi u Kostariki.

Nastupaju pod imenima Imágenes Mentales i Call Me Shadow. Sa vrelikim zadovoljstvom predstavljaju “Careless Night”, drugi singl sa njihovog zajedničkog nadolazećeg albuma pod nazivom “Breathe In. Breathe Out”, koji će ugledati svjetlo dana 16. oktobra ove godine.

Njihov prvi zajednički singl “Blurrin’ the Lines”, objavljen u februaru ove godine, emitovan je na različitim radijskim i televizijskim stanicama u Kostariki, Bosni i Hercegovini i nekoliko evropskih zemalja.

Careless Night – Single-Cover

“Careless Night” je pjesma oblikovana kao nostalgična oda synth zvuku 80-tih. U osnovi njenog teksta je priča o dvoje prijatelja i njihovom doživljaju jednog subotnjeg provoda u gradu. Singl u kojem se prožimaju uticaji post-punka, new wavea, synth popa i gothic rocka, zajedno sa videospotom predstavljen je 9. oktobra 2022. godine.

Kadrovi za spot snimani su na ulicama San Josea i Sarajeva, a potom objedinjeni u jedinstvenu vizuelnu priču. 

Carlos Plaza Imágenes Mentales je venecuelanski muzičar, kompozitor i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine.

Carlos Plaza

Senka Call Me Shadow je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radio-televizije Bosne i Hercegovine.

 U ovoj jedinstvenoj venecuelansko-bosanskoj muzičkoj saradnji spojeni su uticaji rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie zvuka, koji u konačnici daju poseban, svjež i moćan zvuk.

 Ovo je prvi put da Imágenes Mentales objavljuje album na engleskom jeziku, zahvaljujući čemu svoju muziku ovoga puta donosi široj publici.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti