Search
Close this search box.

NOVI SINGL ANE KABALIN “Dogodi se”

Riječanka Ana Kabalin predstavlja svoj četvrti singl pod nazivom “Dogodi se”. Radi se o elekttro pop pjesmi, koja je na tragu riječkog zvuka osamdesetih i devedesetih godina , podebljanog modernom produkcijom.

Za razliku od ranijeg bendovskog pristupa pjesmama, ovaj put su sintesajzeri i zarazne melodije svojom prepoznatljivošću jasno otkrile autora pjesme Vedrana Križana (Revizor music). Uz Vedrana, zvuk su upotpunile uvijek vrhunske gitare Ivana Pešuta, a miksom i masteringom produkcija Zvonimira Duspera Dusa.

‘Dogodi se’ je svačija životna priča, pozitivan stav prema emotivno teškim trenucima i optimističan pogled na život, jer nikad ne znamo što nam donosi sutra. Sreća i tuga su uvijek na klackalici, i o tome ovaj tekst govori… O iskustvima koje su svi proživjeli. Svatko se u njoj može pronaći. Ovoj plesnoj retro-elektro pop pjesmi, Dus je dao produkcijski dao moderan štih, a Ivan Pešut i Maks Križan svojim gitarama unijeli su dah osamdesetih” – navodi autor pjesme, Vedran Križan.

Ana Kabalin_Doringo Videography

Kad se zaljubiš onda je svijet idealan, to je jedan od najljepših osjećaja kojeg svatko od nas jednom ili više puta proživi iako, nakon nekog vremena, shvatiš da si vidio mutno i vračaš se u zbilju. Sve to skupa opisano je u ovoj pjesmi kriz vckavu i pamtljivu melodiju, za koju jedva čekam da vam se danima vrti u glavi.

Vedran i ja smo razgovarali o tome na koji način bi dovršili svoju ideju i izbor je pao na Dusa koji je objeručke prihvatio izazov.  Iznimno mi je drago zbog toga a njegovo znanje jasno se ocrtava u konačnom rezultatu.“ – o pjesmi „Dogodi se“  je rekla Ana. Pjesmu prati i videospot, u režiji Dinka Čvorića Doringa, razigran i plesan poput novog zvuka Ane Kabalin, koja o samom snimanju ovog spota kaže: “Spot predstavlja svojevrsnu reminescenciju o događajima koje sam proživjela, kao i tuđa iskustva, u opuštenoj atmosferi nedjeljnog druženja sa širom obitelji u predivnom ambijentu Istre. Dinamiku i uživanciju u spotu fenomenalno je prenio Doringo s kojim mi je ovo već treća suradnja i mogu reći da napokon imam spot pun akcije. Zahvaljujem se mojim rođacima koji su svi od reda prihvatili surađivati i biti dio seta, naravno zabave nije falilo što se u spotu i vidi.”

Ana Kabalin_Doringo Videography

O Ani

Ana Kabalin prvenstveno je studijski vokal i live izvođač. Ljubav prema muzici kreće od najranijeg doba kada započinje svoje klasično muzičko obrazovanje u osnovnoj muzičkoj školi Ivan Matetić Ronjgov Rijeka – smjer klavir. Prva iskustva u javnim nastupima, važnosti scenskog pokreta, te iskustvo rada u grupama stiče u legendarnim Putokazima. Tokom rada u njima, već se počinje baviti snimanjem pratećih vokala i javnim nastupima za  razne izvođače. Kao solist počinje nastupati nakon ulaska u grupu Metrobolik gdje djeluje 7 godina. Za to vrijeme izdaje i tri samostalna singla.

U međuvremenu, sa svojim karakterističnim vokalom dolazi u fokus velikih muzičkih umjetnika s kojima započinje dugogodišnje saradnje od kojih neke traju do današnjih dana. Neki od najznačajnijih su svakako Oliver Dragojević („Oliver u Royal Albert Hallu“), Tereza Kesovija („Tereza a l'Olympia“), Tony Cetinski („Furia tour“), Radojka Šverko, Neno Belan i Parni Valjak u kojem je stalni prateći vokal zadnjih 10 godina. Paralelno sa svim tim djelovanjima, dva puta je nastupila na Eurosongu – 2003. godine kao prateći vokal Claudia Beni, te 2008. kao prateći vokal predstavniku Crne Gore Stefanu Filipoviću. Učestvuje i u projektima velikog niza kako domaćih, tako i stranih izvođača a u svom radu svakako ističe da osim pjevanja, radi često i kao koautor muzike i vokalni aranžer.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti