Search
Close this search box.

NEW SINGLE: “One More Minute” / Imágenes Mentales & Call Me Shadow

Predstavljamo novi singl “One more minute” venecuelansko-bosanskog dvojca Imagenes Mentales&Call Me Shadow kojeg čine Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić.

Carlos je iz Venecuele i živi u Kostariki više od 12 godina, dok Senka živi u Bosni i Hercegovini. One More Minute je treći singl sa njihovog zajedničkog albuma, “Breathe In.Breathe Out”, koji je objavljen 16. oktobra 2022.

Prva dva singla, “Blurrin’ the Lines” i “Careless Night”, predstavljena su na radiju, televiziji i webu u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Njemačkoj, Kostariki, Venecueli, Čileu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Ova energična punk rock pjesma evocira sliku žene koja daje svom uskoro bivšem ljubavniku još samo jednu minutu da pokuša spasiti što se spasiti može prije nego što izbije pakao.

Carlos Plaza (Imágenes Mentales) je venecuelanski muzičar, kompozitor i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine. Senka Hodžić (Call Me Shadow) je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

Imágenes Mentales & Call Me Shadow

U ovoj jedinstvenoj venecuelansko-bosanskoj muzičkoj saradnji spojeni su uticaji rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie zvuka, koji u konačnici daju poseban, svjež i moćan zvuk.

Premošćujući okean i sedam vremenskih zona, uspjeli su stvoriti jedinstvenu ličnu, ali i geografsku muzičku vezu između Kostarike i Bosne i Hercegovine, te su tako dokazali da hiljade kilometara razdvojenosti ne znače ništa. Njihov projekt je muzički spoj Venecuele i Bosne kakav se nikada prije nije dogodio.

Ovo je prvi put da Imágenes Mentales objavljuje album na engleskom jeziku, zahvaljujući čemu svoju muziku ovoga puta donosi široj publici

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti