Search
Close this search box.

NAGRADA MILAN MLADENOVIĆ 2023 BIĆE DODELJENA U MAKARSKOJ

Nagrada Milan Mladenović tradicionalno će biti dodeljena 21. septembra, na Milanov rođendan, ali ovoga puta ne u Beogradu, već u Makarskoj.

Peta Nagrada Milan Mladenović biće dodeljena 21. septembra 2023. u Malakološkom muzeju u Makarskoj, gradu od izuzetne važnosti za Milanovo odrastanje. Milan Mladenović rođen je u Zagrebu, živio je u Sarajevu i Beogradu, a ljeta je od rođenja, pa sve do ratnih ’90-tih provodio u Makarskoj, rodnom mestu njegove majke Danice.

Milan Mladenović u Makarskoj sredinom ’70-tih; foto: Zadužbina Milana Mladenovića

,,Nagrada Milan Mladenović je regionalnog karaktera, i otkako smo je pokrenuli, imali smo ideju i veliku želju da dobitnike proglašavamo u različitim gradovima na teritoriji bivše Jugoslavije, na mestima od emotivnog i kreativnog značaja za Milana. Zahvaljujući inicijativi Grada Makarska, Turističke zajednice Grada Makarska i Malakološkog muzeja, to je konačno moguće”, kažu u Zadužbini Milana Mladenovića.

Dizajn: Nikola Puzigaća

Žiri Nagrade Milan Mladenović 2023 u sastavu Ana Đurić Konstrakta, muzičarka, Branka Glavonjić, autorka i urednica emisije „Bunt“, Boris Lajner, muzičar, Zoran Predin, muzičar i Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar, prvo je izglasao 12 finalista od 326 prijava koje su stigle na ovogodišnji konkurs. U novom krugu glasanja imali su zadatak da ocene finaliste i odaberu pet superfinalista, od kojih će jedan upravo u Makarskoj postati novi laureat Nagrade.

Superfinalisti Nagrade Milan Mladenović 2023 su:

1. Tibor – Bonvivani
2. Ljubičice – Dok čekamo pad
3. Astrid- – Kostarika
4. Lena – Mali milion
5. Oxajo – Put

Pored novčane nagrade koja iznosi 3.000 eura, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2023 biće izrađena i posebna statua u saradnji sa Futro Design Studiom. Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski biti uvršten među izvođače Exita 2024. godine.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti