Search
Close this search box.

MP BHRT-a: NOVO OD VAGA STRING QUARTETA!

Vaga String Quartet predstavio je tri svjetski poznate kompozicije “The Waltz of Utopia”, “Dernière Danse” i “Billie Jean” obrađene u modernim  aranžmanima sa notom ličnog pečata ovog kvarteta. Kompozicije izlaze u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a i možete ih slušati na svim digitalnim streaming servisima.

Sastav Vaga String Quartet obradio je tri svjetski poznate kompozicije “The Waltz of Utopia”, “Dernière Danse” i “Billie Jean”, na  poseban i moderan način. Sarajevski kvartet donosi svjež pogled na ove numere i kreira jedinstvenu atmosferu koja će se zasigurno svidjeti ljubiteljima instrumentalne muzike, ali i široj publici koja želi osvježiti svoje plejliste. Za aranžmane dvije kompozicije “Dernière Danse” i “Billie Jean”, pobrinula se članica ovog kvarteta Ivana Đurić, dok je za mix i mastering zaslužan Adnan Mušanović. Kompozicije su snimljene u studiju Muzičke produkcije BHRT i možete ih slušati na svim digitalnim streaming servisima.

Vaga String Quartet je nastavak ideje o sarajevskom gudačkom ansamblu nastalom 2019. g. koji izvodi kamernu muziku u modernim aranžmanima.  Od 2022. godine ovaj kvartet je u današnjem sastavu Ivana Đurić – violina, Ivan Vanja Radoja – violina, Anela Dervišević – violončelo i Arijan Radoja – viola. Ovaj kvartet bazira se  na izvođenju pop, filmske i tradicionalne (bosanske) muzike.

Vaga String Quartet

Pored atmosfere kamerne muzike koja je proizvod samog mini gudačkog sastava, ovaj kvartet stvara i poseban zvuk zbog činjenice da su se njegovi članovi oprobali u raznim muzičkim stilovima i kao takvi donose drugačije boje klasičnom gudačkom kvartetu. Takođe, izbor repertoara koji izvode je nesvakidašnji za gudačke sastave na našim prostorima.

Muzička produkcija BHRT izražava zadovoljstvo još jednim novim projektom, za koji smo sigurni da će pronaći put do publike.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti