Search
Close this search box.

MIRZA ABAZ & LEJLA DOLORES UDRUŽILI SNAGE: „SAMO DA SI TU“

Kao rezultat zajedničke saradnje DJ-a Mirze Abaza i vokalistice Lejle Dolores članice banjalučkog sastava Ultrazvuk, pred nama je ljetna klupska pjesma „Samo da si tu“ kao fuzija pop i house elemenata, a koja je objavljena pod etiketom iMTM Records.

„Samo da si tu“ rezultat je saradnje Mirze Abaza, DJ-a i muzičkog producenta, i vokalistice Lejle Dolores, članice banjalučkog sastava Ultrazvuk. Riječ je o plesnoj pjesmi nastaloj fuzijom pop i house elemenata, koja je uokvirena tekstom koji oslikava osjećanje sjete, u kojem se evociraju uspomene na drago i daleko. „Samo da si tu“ je pjesma nastala na sarajevskom Institutu za muziku teatar i multimediju (iMTM), na kojem je Mirza Abaz pohađao nastavu iz oblasti muzičke produkcije, te je i objavljena pod etiketom iMTM Records, izdavačke kuće koja njeguje i razvija sve vrste moderne plesne muzike.

Mirza Abaz, koji potpisuje tekst, muziku, aranžman, produkciju, ali i miks i mastering, u svom drugom autorskom projektu (prvi je pjesma ‘Let Us All Unite’) ostaje vjeran „four to the floor“ ritmičkom obrascu te zvuku živih instrumenata, dok je Lejli Dolores „Samo da si tu“ vokalni debi u house žanru u kojem se, zbog boje glasa i razumijevanja house manira, odlično snalazi i u kojem bi u periodu koji slijedi mogla ostvariti zapažene kreativne rezultate.

Autor pjesme ističe da je čovjek koji bezuvjetno voli muziku i kojem je jedan od životnih ciljeva bilo bavljenje muzikom.

„Elektronska muzika uvijek je bila prisutna u mom životu, ali je nisam dovoljno ozbiljno shvatao sve do unazad nekoliko godina. Relativno kasno počinjem istraživati mogućnosti koje nam savremena tehnologija nudi u kontekstu stvaranja muzike, a prije godinu, nakon sviračkih faza koje su trajale duže od deceniju, počinjem producirati. ‘Samo da si tu’ je primarno klupska pjesma, ali je i radio friendly materijal, materijal ‘za svako uho’. Sretan sam što je Lejla Dolores, vrhunska pjevačica koja pjeva u također vrhunskom sastavu Ultrazvuk, pristala dati svoj doprinos ovoj pjesmi koja će, nadam se, pronaći svoju publiku“, rekao je Mirza Abaz.

Izrazio je nadu da će klupska scena u Sarajevu, iz kojeg dolazi, ali i u kompletnoj Bosni i Hercegovini, napokon oživjeti i da će biti više lokacija za reprodukciju dobrih elektronskih zvukova.

„Klub je mjesto u kojem svako od nas u najpozitivnijem smislu postaje Petar Pan, jedno veliko razdragano dijete, u kojem naše ‘drugo ja’ dolazi do izražaja. To je centar dobrih vibracija u koji kada uđemo zaboravljamo na svakodnevna zbivanja, već se prepuštamo uživanju o dobrom funk, disco, house ili nekom četvrtom muzičkom programu. Klupske scene na ovom području, to znam kroz priču nešto starijih od mene, bilo je početkom milenija, ali kako godine prolaze nje je sve manje. Gotovo da je u ovom momentu i nemamo. Na nama, nekim novim generacijama koje se bave muzikom, jeste da pokušamo s dobrim pjesmama upoznati one s kojima smo u dodiru“, dodao je.

Lejla Dolores navodi da joj je bilo zadovoljstvo sarađivati s Mirzom Abazom i ekipom, kao i oprobati se u nekim novim muzičkim pravcima.

„Iako do sada nisam imala priliku pjevati house, žanr koji je kroz historiju njegovog postojanja postao prepoznatljiv, između ostalog, i po poprilično zahtjevnim freestyle vokalnim dionicama, smatram da sam svoju misiju kada je u pitanju ‘Samo da si tu’ ispunila. Inače sam muzičar koji voli žanrovski eksperimentirati, koji se i trudi na svojim nastupima izvoditi što raznovrsniju muziku, tako da me je ovo iskustvo dodatno obogatilo. Nadam se da se publici sviđa pjesma i da će je uvrstiti na svoju playlistu“, kazala je Lejla Dolores koja je sa svojim bendom Ultrazvukom već uveliko poznata kako domaćoj tako i regionalnoj publici po pjesmama „Lejla, sine, kako ti živiš?“, „Dijete nije krivo“, a nedavno su izbacili i singl „S.O.S.“.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti