Search
Close this search box.

MAS NAJAVLJUJE PRVI GALA KONCERT U BIH !

Na Gala koncertu će nastupiti svi učesnici masterklasova, i po prvi put u historiji BiH će 80 akordeonista  na jednom mjestu izvesti djelo posebno pisano za ovu priliku od strane BH kompozitorice Kaće Sarajlić pod dirigentskom palicom BH dirigenta Fuada Šetića.

Ideja projekta je pružiti priliku svim sarajevskim akordeonistima da prezentuju i usavrše svoje vještine i umijeća kroz radionice i učešće na Gala koncertu.

Prvi dio projekta realizovan je tokom novembra 2022.

U realizaciji su učestvovali predavači sa Muzičke akademije UNSA red. prof. dr. Belma Šarančić i ass. MA Azmir Halilović kao i studenti smjera za Harmoniku Iris Granulo, Safet Tahirović, Vedad Husomanović i Atif Krdžić.

Gala koncert predstavlja završnicu projekta “Pedagoško-umjetničke radionice klasične harmonike u Kantonu Sarajevo” koji je realizovan u novembru 2022.

U sklopu projekta, profesori Belma Šarančić i Azmir Halilović su zajedno sa studentima odsjeka za harmoniku MAS obišli sve muzičke škole Kantona Sarajevo, njih 7, i održali masterclassove sa đacima harmonike, cjelovečernje koncerte i uspostavili umjetničko edukacijsku suradnju sa profesorima.

Gala koncert predstavlja završnicu projekta “Pedagoško-umjetničke radionice klasične harmonike u Kantonu Sarajevo”.

Muzička akademija Sarajevo “Gala Koncet”

U sklopu Projekta posjećene su sve muzičke škole u Kantonu Sarajevo:

07.11.- Osnovna muzička škola “Ilidža”

08.11. – Osnovna muzička škola “Mladen Pozajić”

09.11. -Osnovna muzička i baletska škola “Novo Sarajevo”

10.11. – Osnovna muzička i baletska škola “Novo Sarajevo” P.O. Ilijaš

11.11. – Osnovna muzička škola “Mladen Pozajić” P.O. Vogošća

14.11. – Osnovna muzička škola “Ilidža” P.O. Hadžići 15.11. – Srednja muzička škola Sarajevo

Aktivno učešće na masterclassovima ostvarila su 64 đaka, sjajni učenici, budućnosti BH akordeonizma dok su se znanje i iskustva razmjenjivala sa ukupno 14 profesora harmonike u Kantonu Sarajevo.

Održano je 6 cjelovečernjih koncerata na kojima su predstavljena djela savremenog akordeonističkog repertoara pred preko 200 posjetitelja koncerata.

Gala koncertu koji će se održati u četvrtak, 08.decembra 2022. u 12:00 sati u sali Doma Oružanih snaga BiH, Sarajevo.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti