MAK KALEM U SARADNJI SA FEĐOM IBRULJEM PREDSTAVLJA LIVE ALBUM “PANDEMIC ACOUSTIC”!

Mak Kalem predstavio svoj novi live album “Pandemic Acoustic” koji je nastao kao rezultat saradnje sa Feđom Ibruljem. Ovo je bila prilika i za predstavljanje prethodnog albuma “Ludus”, koji je izisao 2019. Godine, ali zbog pandemije nije imao svoju promociju.

“Ideja za “Pandemic Acoustic” javila se tokom pandemije kao bijeg od stvarnosti.Tokom lockdowna-a, moj veliki prijatelj Feđa Ibrulj i ja, počeli smo raditi na aranžmanima za pjesme sa moja dva postojeća albuma. Ovo je bila prilika i za predstavljanje drugog albuma “Ludus”, koji je izisao 2019 godine, pa je njegova promocija odgođena zbog početka pandemije. Akustični, sirovi zvuk vraća nas na početak, u vrijeme nastanka pjesama, koje je Feđa tako vješto oplemenio.

Ovim putem vam, nakon dvije godine stanke, poklanjamo live album “Pandemic Acoustic”, izjavio je za naš portal Mak Kalem.

Mak Kalem – Cover albuma “Pandemic Acustic”

Mak Kalem je kantautor iz Mostara. Prvi album ”Sapere aude”  je izdao 2014 godine sa band-om Jester's Play. Nakon svirki i promocije prvog albuma na festivalima u regionu, band je prestao sa radom. Mak nastavlja dalje i piše svoj drugi,odnosno prvi solo album. Album je izdat 2019 godine pod nazivom ”Ludus”. Kao i prvi album, Ludus je snimljen u Zagrebu (LEMON PRODUCTION, NLO studio) april/maj 2019 godine. Producent albuma je Srđan Sekulović Skansi.

Sto se tiče ekipe koja je radila na novom albumu, tu su Aris Ćišić, profesionalni kamerman i Haris Đonko fotograf, koji su snimili kompletnu svirku. Za montažu bio je zadužen Deni Mujić, inače je po struci montažer na televiziji. Za zvuk je zaslužan Faris Jelovac, on je producirao i miksao matrijal. Bavi se produkcijom u svom Hunter records-u, inače moj veliki prijatelj i bivši bubnjar moga band-a Jester's Play. I audio i video je sniman u hangar koji daje poprilično apokaliptičan dojam, gdje sam se poigrao sam detaljima kao sto su medo, baloni i sl. Poslije toga je Faris izvorni materijal kojeg je snimio, miksao kod sebe u studiu.

Tekst za pjesmu “Clown&Ballerina” napisao je Mili Tiro, dok je muziku I tekst ostalih pjesama radio Mak Kalem. Za sve aranžmane su zaduženi Feđa Ibrulj i Mak Kalem.

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti