MAK KALEM OBJAVIO SPOT ZA PJESMU “Traveler” SA ALBUMA “Ludus”

Mak Kalem, kantautor iz Mostara predstavio je svoj novi spot “Traveler” sa albuma “Ludus”. Iza režije, kamere i montaže stoji kreativna Tajana Dedić Starović, dok je ulogu asistenta kamere i fotografa na setu preuzela Zlata Hodžić. Mirza Dugalić i Haris Đonko su zaslužni za snimanje scena na motoru.

O samoj pjesmi i nastajanju iste Mak Kalem za DertMusic nam otkriva motive i način nastajanja samog spota u koji je utkana emocija i strast za ljubav.

Foto By Zlata Hodžić

Sa zadovoljstvom objavljujem spot za pjesmu “Traveler” sa albuma “Ludus”.Traveler je pjesma koja slavi život. Predstavlja ga kao putovanje i daje nam ulogu putnika koji traga za slobodom.Traveler i ja se znamo već par godina i naša saradnja je počela fotoshootingom za naslovnicu albuma “Ludus”. Tajana je posebno izdvojila pjesmu Traveler i željela je napraviti spot. Nakon dugo vremena smo uspjeli dogovoriti termin i krenuti sa snimanjem. Od samog početka snimanja nas je pratila Zlata Hodžić koja je asistirala na snimanju i fotografisala najuzbudljivije trenutke na setu. Bio je to jedan sjajan vikend krajem aprila ispunjen hercegovačkim suncem, zemljotresima i velikim nabojem kreativne energije.”

Tajana Dedić Starović se osim rada na režiji, snimanju i montaži, pojavljuje i kao model, pa možemo reći da je ovaj spot svojevrstan autoportret same autorice.
Trio Tajana, Zlata i Mak zaslužni su za kreativni koncept, čiji je cilj bio povezati što bolje ovaj autoportret sa muzikom koja ga prati.

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti