Search
Close this search box.

MAJA / UOČI NOVOG ALBUMA „ŽENA ŠTO TRČI S VUKOVIMA“!

Sarajevska kantautorica fada i sevdaha, Maja Milinković i ovog puta nas je obradovala novim materijalom. U pitanju je singl “Žena što trči s vukovima” u izdanju Croatia Recordsa koji najavljuje Majin novi studijski album koji će svjetlo dana ugledati početkom maja.

“Fadolinka 2.0” nastavlja priču albuma iz 2019. godine naziva “Fadolinka” koji, kako se da i naslutiti, spaja Majine dvije muzičke strasti – fado i sevdah, odnosno sevdalinke. Ova snažna balada prava je najava svega što nas čeka na novom nosaču zvuka – moćni tekstovi, bogate melodije i impresivan vokal, kojim Maja besprijekorno dočarava svoju muzičku estetiku

“Pjesma je inspirisana knjigom koju je napisala Clarissa Pinkola Estes ‘Žene koje trče s vukovima’, koja odaje čast ženskoj duši i svemu onome što je izdržljivo, pametno i neukroćeno kod svake žene”, navodi Maja.

Autor muzike i teksta pjesme je Maja Milinković, dok aranžman supotpisuje s Džaninom Zekovićem i Adisom Hatunićem, koji su na pjesmi odsvirali solo, odnosno prateću gitaru, dok je Carlos Menezes bio na kontrabasu, a Rifet Čamdžić na perkusijama. Pjesma je snimljena u sarajevskom studiju “Amadeus” kod Marina Meštrovića. Za miks i master zaslužan je Fernando Nunes iz portugalskog studija “Pé de vento”, a za videospot Džejlan Zeković.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti